20-11-2017 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Taste Snowboardtest 2017 – YES

De ontwikkeling van de Yes komt voort uit het product, de fans en de rijders. Ze trekken zich niets aan van wat andere merken doen, ontwerpen en produceren zoals ze zelf met trail and error hebben geleerd.

https://www.facebook.com/TasteSnowboardMagazine/videos/10155772028494029/

Typo – ‘CONCRETE KILLER’

De plank met het camber rocker-profiel is een steady parkboard voor jibben, rails, boxen, side hits en kickers. Hij is responsive – heeft een redelijke pop- en is tegelijkertijd vergevingsgezind. Dankzij de UnderBite, een verspringing van de staalkant onder de voeten (wat een betere verdeling van de krachten geeft), ontstaat er een verbeterde kantengrip. We merken dat als je bijvoorbeeld in een scheve positie popt en springt, de Typo gewoon stabiel blijft in afzet en landing. Ook spinnen en draaien gaat makkelijker. Focus je niet te veel op de pro-line, daarvoor is hij wellicht te slap. Het is een goed en degelijk parkboard voor de gemotiveerde lichtgevorderde rijder. Als je echt wil blijven doorzetten, crash na crash, dan is dit jouw plank.

TECH TALK //
UNDERBITE
CAMROCK 4-4-4
FULL POPLAR
BIAX
SINTERED SPEC

Emoticon – ‘PUT YOUR FINGERPRINT ON IT’

De UnderBite is een welkome toevoeging op de Yes Emoticon. We voelden ons zeker in harder terrein en tijdens het carven op de piste. Je moet er wel even aan wennen en probeer de plank goed te leren kennen. Hij heeft veel pop, veel gripen is bijzonder leuk om te rijden. Voor beginners is het board niet geschikt, maar heb je ongeveer vijf weken ervaring en ben je leergierig, dan past de Emotion goed bij je rijstijl. Het is een typisch all-mountain plankje, geschikt voor alle disciplines, mits je het ook leuk vindt om wat te jibben of in het funpark rond te hangen. Hij draait snel, switch rijden is eenvoudig en hij heeft een vergevingsgezind karakter. De camber is licht, niet traditioneel en maakt deze Yes daardoor progressief positief.

 van