25-09-2017 - Windsurfen, Nieuws

Taty Frans en zijn revalidatie

Nu bijna twee maanden geleden crashte Taty Frans erg ongelukkig in Pierre Mortefon. De crash werd door vele bestempeld als de heftigste crash tijdens een slalom wedstrijd. Taty belandde op de vin van Pierre Monteford. 

Beeld header: John Carter/PWA

https://www.facebook.com/windsurfingtv/videos/1930461493908608/

De crash 

 

Tijdens de PWA world tour op Fuerteventura stond er tijdens de slalom een stevige wind die tot wel veertig knopen wist te bereiken. Vijf surfers raasde op de finish af, waarbij Taty in aanraking kwam met Pierre Mortefon die op dat moment nog voor hem lag. Het resulteerde in een vervelende crash tussen de twee windsurfers waarna Taty Frans met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Frans kwam tijdens de crash ongelukkig op de vin van Mortefon terecht met zijn bovenbeen, dit resulteerde in een diepe snee en flinke spierscheuringen in zijn hamstring. Mortefon kwam wonderbaarlijk genoeg met de schrik vrij.

https://www.facebook.com/TatyNB9/posts/1403944463046616

 

Taty Frans werd in het ziekhuis behandeld aan de wond in zijn been. Gelukkig waren er geen belangrijke aders in zijn been beschadigd maar aangezien de wond bijna 10 centimeter diep was moest hij toch in het ziekenhuis blijven. Zijn wond werd de volgende dagen gedraineerd zodat het vuil en het bloed uit de wond kon, ook kreeg hij elke zes uur antibiotica toegediend om infecties te voorkomen. Gezien de snelheid waarmee het ongeluk gebeurde kwamen beide surfers nog goed weg. Voor Taty stond wel een lang revalidatieproces te wachten.

Het herstel

https://www.facebook.com/TatyNB9/posts/1423261217781607

 

Taty is op dit moment aan het revalideren en maakt al goede stappen richting een volledig herstel. Wellicht zien we hem alweer snel terug op het water. Hij is in iedergeval hard aan het werk om zo snel mogelijk weer op zijn board te springen. Get Well Soon Taty!

 

https://www.facebook.com/TatyNB9/posts/1444033829037679

 van