19-07-2018 - Nieuws, Wielrenblad

TDF Winactie: Maak kans op een BBB Icarus Helm

De 13e etappe van de Tour de France voert over 169,5 kilometer van Bourg d’Oisans naar Valence. Met de klim naar Alpe d’Huez achter zich dalen de renners af naar de Rhônevallei, alwaar de race vermoedelijk weer zal uitdraaien op een massasprint vol strijd. Tijdens de eerste massasprints was het een onrustige bedoeling in het peloton, dus de renners moeten uiteraard weer oppassen voor nare valpartijen. In dat geval worden de renners van Groupama-FDJ, zoals onze landgenoot Ramon Sinkeldam, gelukkig optimaal beschermd door de BBB Icarus helm. Jij kunt nu ook kans maken op een van deze fraaie helmen die worden gedragen in het peloton, door mee te doen aan onze winactie! 

Winactie 

Wil jij tijdens de volgende rit ook optimaal beschermd worden door de BBB Icarus helm? In samenwerking met BBB Cycling mogen wij een exemplaar weggeven, in jouw maat. Wil jij kans maken op een van deze helmen? Laat ons dan even weten wanneer jij voor het laatst bent gevallen met de racefiets. Deze prijs wordt vervolgens willekeurig verloot onder deelnemers die de Facebook-pagina’s van BBB Cycling en Wielrenblad leuk vinden. Wil jij mee doen aan deze gave winactie, doorloop dan dus gewoon even deze simpele stappen. Veel succes!

• Lees dit artikel over de winactie
• Like de Facebook-pagina’s van BBB Cycling  en Wielrenblad
• Laat ons weten wanneer jij voor het laatste bent gevallen. Oftewel, wanneer had jij deze BBB Icarus helm goed had kunnen gebruiken?  Dit kan via de reacties op Facebook, onderaan dit artikel of per mail naar info@soulonline.nl.
.

 

Review 

Als ik de doos van de Icarus openmaak, valt me direct de snelle vorm op. De lijnen van de helm komen mooi samen in een strakke punt, wat de helm in elk geval een snelle look geeft. De kleur van de helm ontgaat me ook niet, fel geel met zwart. Misschien wat teveel van het goede, maar ik ben in elk geval goed zichtbaar.

Bij het opzetten van de helm dacht ik in eerste instantie dat deze veel te groot was, zelfs na het aandraaien van de knop op de achterzijde. Na een wat grondigere inspectie blijkt het plastic binnenwerk ook op het bevestigingspunt van de helm te verstellen zijn. De draaiknop zit verstopt achter de padding. Goed te weten als je de helm wil gaan proberen. Het idee is dat de helm ook tijdens het rijden kunt aanpassen wanneer dat nodig is. Na het afstellen zit de helm me goed. Hij voelt prettig aan en valt in vergelijking tot mijn andere helm wat meer over mijn hoofd.

De helm is niet heel zwaar, maar ook niet heel licht. Het heeft een prettig gewicht waar je tijdens het rijden geen last van hebt. Ook fijn: mijn bril sluit ook strak aan bij de helm. Wel valt de punt van de helm in mijn gezichtsveld, wat zeker in het begin even wennen is, maar na twee ritjes zag ik het niet meer. De helm is verder voorzien van 29 ventilatiegaten, die hun werk meer dan prima doen. Door het ontwerp van de ventilatiegaten is het mogelijk je zonnebril in de helm te hangen.

Op de website lees ik meer over de constructie van de helm. De kern van het technische verhaal komt neer op het feit dat je hoofd bij een val meer dan goed beschermd wordt. Daarnaast ziet de helm er op mijn hoofd gewoon goed uit. Ook niet onbelangrijk. Aan de binnenkant van de helm zorgt de QuickDry padding voor zachte contactpunten. Deze padding heft een anti-bacteriële behandeling ondergaan en weet tijdens mijn ritjes het zweet prima te absorberen. De helm wordt geleverd in twee maten, een medium (52-58cm) en een large (58-62cm). De medium die ik heb getest voelde smal aan, met name aan de voorkant van de helm. Dit voelde voor mij echter prettig. Als je een wat breder hoofd hebt, is het raadzaam de helm eerst even te passen.

Meer informatie

De BBB Icarus helm is dus super gestroomlijnd en de perfecte helm voor de echte snelle jongens, zoals de renners van Groupama-FDJ. Wij hebben deze helmen al eens uitgebreid kunnen testen, dus lees hierboven onze bevindingen van de BBB Icarus helm. Doe uiteraard ook mee aan de winactie om vervolgens kans te maken op een van deze flitsende helmen. Check de website van BBB Cycling voor nog meer informatie.

 van