02-03-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Team Deceuninck-Quicktep in controle dankzij het PRO Vibe-stuur

De zeer succesvolle Belgische wielerploeg rijdt ook het komende seizoen met het PRO Vibe-stuur

PRO verlengt de sponsoring van het Belgische team Deceuninck-Quickstep. Afgelopen seizoen was deze wielerploeg het meest succesvolle team met 39 overwinningen in het ingekorte 2020 seizoen. Ook in 2021 zal Deceuninck-Quickstep rijden met Vibe-sturen en -stuurpennen van PRO. Het team is gespecialiseerd in eendaagse races en de klassiekers en daarmee staat het team sinds 2013 elk jaar bovenaan de UCI World Tour-lijst met de meeste overwinningen.

PRO Vibe-stuur

In 2020 werden de uitmuntende resultaten van Deceuninck-Quickstep allemaal behaald met PRO Vibe-cockpits op hun Specialized fietsen. De meest opmerkelijke hiervan zijn de etappezeges van Sam Bennett en Julian Alaphilippe in de Tour de France, evenals de 15-dagen dat João Almeida in de roze trui van de Giro d’Italia reed. Alaphilippe voegde vorig jaar en passant de wereldtitel toe aan zijn toch al indrukwekkende palmares. De Franse renner gebruikte een PRO Vibe-stuur en zal dat ook in 2021 blijven doen, aangezien hij Deceuninck-Quickstep vertegenwoordigt in de regenboogtrui.

PRO Vibe-stuur

Deceuninck-Quickstep staat bekend om hun teamethos. Hun bijnaam Wolf Pack symboliseert hun agressieve en opwindende benadering van racen, maar ook hun toewijding aan teamwork. Deze waarden komen overeen met die van PRO. Het PRO-productontwikkelingsteam is opnieuw enthousiast over de uitdaging om het aanbod van PRO te blijven verbeteren. Toegang hebben tot ‘s werelds beste wielrenners, die elk product aan de meest rigoureus mogelijke praktijktests praktijktests hebben onderworpen, draagt enorm bij aan het ontwerp en de ontwikkeling van de Vibe-serie sturen en stuurpennen.

PRO Vibe-stuur

De PRO Vibe-cockpits hebben hun racewinnende kwaliteiten inmiddels bewezen in de handen van het meest succesvolle team van de World Tour. Renners die hun eigen prestaties naar nieuwe hoogten willen tillen, kunnen vertrouwen op de Vibe-reeks voor lichtgewicht en aerodynamische sturen en stuurpennen. De toevoeging van Innegra-koolstofvezel in de Vibe-constructie verhoogt de trillingsdempende eigenschappen van de componenten verder en zorgt voor extra sterkte, zonder gewichtsverlies.

Ook meer uit je fiets halen? Bekijk de componenten van Pro op de website!


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van