15-04-2021 - Nieuws

Tehava voegt de hoogwaardige fietsbrillen van Scicon toe aan haar assortiment

GELEEN – De fietskoffers en transportaccessoires van Scicon zijn al jaren een vaste waarde in het assortiment van Tehava. Vandaag voegen we daar de uitgebreide collectie Scicon Eyewear aan toe. De brillen van Scicon bewijzen zich al een hele tijd in het profpeloton. Grote namen zoals Tourwinnaar Tadej Pogačar, Chris Froome en Sep Vanmarcke rijden met een fietsbril van Scicon.

De volledige Performance collectie, bestaande uit de Aerotech, Aerocomfort, Aerowing en Aeroshade, wordt beschikbaar bij Tehava. Deze vier modellen bieden dankzij verstelbare tempels en neusvleugels een ongezien comfort voor elk gezicht. De verwisselbare polycarbonaat SCN-XT (photochromic) lens zorgt voor een perfect zicht in alle weersomstandigheden. De goedkopere uitvoeringen zijn uitgerust met SCN-PP lens die verkrijgbaar is in een rode, blauwe, bronzen of zilveren variant (opt. rainshield lens).

Scicon Sports Eyewear sponsort de UCI World Tour Teams UAE Team Emirates, Israel Start-Up Nation en Bike Exchange – Bianchi. Met de feedback uit het profpeloton worden de brillen verder geperfectioneerd. Scicon gelooft in de kwaliteit en sterkte van haar lenzen. Daarom biedt het een lens replacement programma waarmee de consument 3 jaar garantie krijgt op beschadigingen aan zijn lens.

“Met Tehava als partner willen we ons marktaandeel in de Benelux vergroten. De Belgische en Nederlandse markt zijn dan ook zeer belangrijk en hebben een enorm potentieel.”, zegt Global Brand Manager Christian Pearce van Scicon. “Door de bewezen marketingcapaciteiten, de strenge distributienormen en de reputatie van Tehava in de Benelux zijn we ervan overtuigd dat Tehava de perfecte partner is voor deze samenwerking. We delen bovendien een gemeenschappelijke visie voor de markt en gaan een samenwerking op lange termijn aan om een duurzaam partnerschap te ontwikkelen.”, besluit Christian Pearce.

Ook Robert Vrancken, Managing Director bij Tehava, is tevreden met deze hernieuwde samenwerking. “Scicon is al enkele jaren een succesvol merk voor Tehava. Door de toevoeging van Scicon Eyewear, de kwaliteit van de brillen en de samenwerking van Scicon met World Tour Teams zijn we bij Tehava er dan ook van overtuigd dat we het marktaandeel van Scicon in de Benelux aanzienlijk kunnen vergroten.”, legt Robert Vrancken uit.

Over Tehava

De Nederlandse distributeur Tehava, is op 9 september 1968 opgericht en begonnen vanuit een kleine garage. Vandaaruit ontwikkelden zij zich in de jaren daarna tot een vaste waarde in de
fietsbranche. Vandaag de dag is Tehava een internationale distributeur en importeur van fietsen, onderdelen en accessoires uit het midden en het hoge sportieve segment.. Met hun zeer brede en exclusieve merkenportfolio bieden zij klanten een breed en up-to-date assortiment aan

Over Scicon Sports

Het Italiaanse merk is in 1980 opgericht in een garage in de buurt van Bassano del Grappa, het hart van de fietsindustrie. Scicon heeft door de jaren heen een zeer goede reputatie opgebouwd in he profpeloton. De grootste troeven van Scicon zijn dan ook kwaliteit, innovatie en klantgerichtheid. Door de jaren heen is niet alleen een merk ontstaan dat problemen oplost, maar ook inspireert tot avonturen over de hele wereld.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van