17-03-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Teken de petitite, red de buitenrit

Natuurgebieden in Nederland dreigen bij gebrek aan geld voor onderhoud dicht te gaan. Door de drastische bezuinigingen in Den Haag is er geen geld meer voor het onderhoud van paden. In Nederland maken meer dan 320.000 mountainbikers gebruik van deze natuur. Door een tekort aan onderhoudsgeld dreigt daar een streep door te worden gezet.

De NTFU heeft samen met de paardensportbond KNHS een landelijke petitie gelanceerd om het tij te keren. Met de petitie ‘Red de buitenrit!’ willen we de stemmen van alle mountainbikers en paardensporters bundelen die door afsluiting van de natuur hun sport niet meer kunnen beoefenen. Hiermee roepen wij de Vaste Kamercommissie en de Staatssecretaris van EZ op om een kwalitatief goed aangelegd en onderhouden route- en padennetwerk in Nederlandse natuurgebieden te faciliteren.

Op deze manier willen ze de politiek vragen om goed aangelegde paden en route netwerken te (blijven) faciliteren. Reden genoeg om deze petitie even snel te ondertekenen lijkt ons zo, klik hier om de petitie direct te ondertekenen. Daarnaast kan je ook nog op de website van de NTFU terecht voor meer informatie over de petitie.

-> Teken hier de petitie! 

 van