03-11-2022 - Surfen, Nieuws

TENZING, de Nederlandse, natuurlijke energiedrank met positieve impact

TENZING Natural Energy, de volledig plantaardige en caloriearme energiedrank met een positieve impact op de planeet, is nu verkrijgbaar in poedervorm voor on-the-go. Of je nu graag de wildernis in trekt of aan duursport doet: met de zakjes van deze energiedrank met Nederlandse roots geniet je onderweg nog makkelijker van de natuurlijke kracht van planten. Alleen water toevoegen!

De gemakkelijk mee te dragen zakjes TENZING Natural Energy wegen maar 28,5 gram en kunnen worden aangelengd met 500ml water. Daarmee staat één zakje gelijk aan twee reguliere blikken TENZING en een driedubbele dosis natuurlijke cafeïne, vitamine C en elektrolyten. Daarmee is het de ultieme, natuurlijke energieboost voor, tijdens of na een periode van langdurige inspanning, extreme activiteit, of wanneer je die dan ook nodig hebt.

Net als de variant in blik bevat TENZING Natural Energy in poedervorm 60% minder suiker dan reguliere energiedranken en bestaat volledig uit plantaardige ingrediënten, zoals groene koffie, groene thee, acerola en himalayazout. TENZING is een daarmee een welkome aanvulling in een markt die wordt gedomineerd door producten boordevol suiker en kunstmatige ingrediënten.

Eerste CO2-negatieve frisdrank

Bijkomend voordeel van TENZING in poedervorm is het ontbreken van blik. TENZING streeft ernaar de markt voor energiedrankjes op te schudden en een wereldwijd toonaangevend merk op het gebied van duurzaamheid te zijn. Conform de filosofie ‘Show it, lower it, offset it’ is TENZING de eerste CO2-negatieve frisdrank ter wereld en daagt andere merken uit ook transparant te zijn over hun impact op de planeet.

Het aluminium dat TENZING gebruikt voor zijn blikken is al volledig uit Europa afkomstig en voor 50% gerecycled. Dat dit percentage niet hoger ligt, heeft een simpele reden: de wereldvoorraad gerecycled aluminium is momenteel niet toereikend. Ieder verkeer weggegooid blikje betekent dat er nieuw aluminium nodig is. Het merk pleit daarom voor een Europees statiegeldsysteem op blik en streeft naar 70% gerecycled aluminium in 2025, en 100% in 2028.

Oprichter Huib van Bockel: “We zijn bij TENZING constant in gesprek met onze community over hoe we ons aanbod kunnen verbeteren. Een drank in poedervorm, die niet alleen blik overbodig maakt maar onze fans ook de optie geeft om een variant zonder prik te drinken, stond al een tijdje op de verlanglijst. Bij TENZING proberen we altijd grenzen te verleggen, op een manier die vriendelijk is voor je lichaam en de planeet. Deze nieuwe poeders bieden de ultieme dosis natuurlijke energie op een zo toegankelijk mogelijke manier. Of je nu een fietstocht van 160 kilometer maakt, gaat hiken of bergbeklimmen – zo heb je altijd de kracht van de natuur op zak.”

Verkrijgbaarheid
TENZING Natural energy in poedervorm is verkrijgbaar in de smaken Original en Raspberry & Yuzu via de website van TENZING en in alle filialen van Bever, dé buitenwinkel van Nederland. Een zakje van 28,5 gram kost €1,99.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van