05-04-2023 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Terugblik op Lords of Tram GKA 2023

Lords of Tram 2023: De Lords of Tram GKA Big-Air Kite World Cup France is afgesloten met een fenomenale vertoning van big air kiten, dankzij de sterke Tramontana wind. Het evenement was ongelofelijk spannend, zeker wanneer op de tweede dag de gusty wind voor onverwachte omstandigheden zorgde.

De Spaanse Liam Whaley gebruikte tijdens de Lords of Tram 2023 zijn wedstrijdervaring ten volle om de hoofdprijs te pakken in de finale op de tweede dag van de Lords of Tram 2023 in Barcarès in Zuid-Frankrijk.

Regerend Bir Air wereldkampioene Mikaili Sol werd flink uitgedaagd door de tricks van de Franse Angely Bouillot in de vrouwenfinale van de Lords of Tram 2023. Sol’s kalmte hielp haar door de versnellingen heen om de nodige scores te halen voor de overwinning.

“Het voelt zo goed,” zei Whaley. “Ik heb zo’n reis achter de rug en ik heb een uitdagend laatste jaar achter de rug. Ik was een beetje opgebrand na zoveel jaren competitie. Ik heb niet zoveel getraind als normaal. Ik ging naar dit evenement zonder verwachtingen en probeerde gewoon plezier te maken. Het is gelukt. Ik ben super op dreef.”

Lords of Tram 2023

De achttienjarige Sol, vijfvoudig GKA-wereldkampioen freestyle, was al even tevreden, vooral omdat de omstandigheden in de finale uitdagend waren. “Ik had het graag wat winderiger gezien,” zei ze. “Gisteren waren de omstandigheden waanzinnig. Dus ik ben superblij met de overwinning en wil iedereen bedanken.”


Kijk voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van