30-07-2018 - Surfen, Nieuws

Tesla surfboard

Als surfende Tesla fan word je vast hebberig van het nieuwste ontworpen item van Tesla. Namelijk een Tesla surfboard. De elektrische autofabrikant verkoopt weleens gerelateerde of ver gerelateerde producten die met de elektrische auto’s te maken hebben. Zoals kleding, speelgoed, petjes en desktop chargers. En nu ook surfboards.

De Tesla design studio ontwikkeld deze boards in samenwerking met Lost Surfboards en Matt “Mayhem” Biolos (shaper vanonder andere de Libtech Quiver Killer) en de WSL.

Het gelimiteerde Tesla Surfboard heeft een mix van dezelfde hoogwaardige matte als glanzende afwerkingen die op al hun auto’s worden gebruikt. Het dek is versterkt met lichtgewicht “Black Dart” koolstofvezel, geïnspireerd op het interieur in de auto’s, en met bekende tonale logo’s in subtiele contrast-glans. Model S, X en 3 kunnen deze surfplank comfortabel binnen of buiten van het voertuig plaatsen. Elke surfplank is custom made. Er worden slechts 200 geproduceerd. Houd rekening met 2-10 weken voor productie en levering. Vinnen niet inbegrepen.

Overige kenmerken volgens Tesla

Een eigentijds shortboard opgeschaald en verfijnd voor prestaties als;

  • hoger volume
  • conservatieve low entry rocker en een snelle tail rocker
  • ronde pintail voor het zelfverzekerde stuurwerk in het drukke line-ups en voor geschikt voor meerdere omstandigheden
  • sterke dunne rails van de vinnen tot de tail voor goede drive en maximaal controle
  • dik voorwaartse deck voor het snellere peddelen
  • De El Patron round afmetingen zijn 6’8″ bij 20.50″ 2.88″ met 42,5 liter volume

De ‘Black Dart’-koolstofvezel van Lost Surfboard is gebouwd met 1,5 lbs. STRinger-less EPS Core. Met behulp van een Bio-Based Epoxy Resin omhult dit materiaal het dek met op maat geweven hybride materiaal van koolstof / S-glas – de koolstofvezels lopen van neus tot staart, terwijl S-glasvezels kruisgewijs lopen, van rail naar rail. Met als resultaat dat de Limited Edition Tesla Surfboard snel en direct reageert, met het onvormbare voordeel van de all over koolstofvezel. De onderkant is voorzien van twee lagen doek van 4 oz, voor maximale sterkte en deukbestendigheid.

Mocht je hem willen bestellen? Helaas, voorlopig zijn ze binnen een dag al uitverkocht, maar dan heb je wel voor €1500,- een volledig carbon board. Bestel hem hier bij Tesla.

 

 van