19-03-2007 - Kitesurfen, Nieuws

Test 2006: Crazy fly pro line

Crazy Fly is relatief nieuw in de Benelux en heeft nog niet heel veel verkooppunten. We wilden Crazy Fly toch meenemen in de test, omdat de prijs-kwaliteitverhouding deze Slowaakse boards erg interessant maakt. De website van Cazy Fly vermeldt vooral droge feiten over de boards, dus daar komen we niet achter de doelgroep van dit board.

 

Dan maar snel het water op, op zoek naar de kwaliteiten van dit board. Opvallend is dat de fl ex bij veel boards in 2006 voor een hele specifi eke doelgroep geschikt is. Zo ook bij de Crazy Fly. De lichtere riders konden dit board erg waarderen, terwijl onze 100-kg-tester er moeilijk mee weg kwam. De reden hiervoor ligt niet zo zeer in de afmetingen van het board, maar vooral aan de fl ex. De Pro Line 127 is dan ook een lekker soepel board dat je in de windvlagen goed vast kan trappen en veel controle geeft. Je moet hem daarvoor wel stevig kanten. Dan loop je ook meteen prima aan de wind. Als je hem van zijn kant haalt, wil de Pro Line meteen los spelen en hij gaat soepel naar toeside om. De soepele kantenwissel maakt hem geschikt voor golfrijden en het board houdt met de harde druk van een agressieve off-the-lip prima zijn grip. In de voorbereiding voor een hoge sprong kan je de rail lang in het water houden, waardoor je afzet lekker fel is en je hoog kan vliegen. Ook de pop is lekker en pak je daardoor vanaf je rail en tail fl ink wat hoogte. Doordat het een licht board is, kan je gemakkelijk en snel roteren en creatief reageren als je de landing dreigt te missen. Landingen vangt de Crazy Fly goed op, maar met een te zware rider aan boord, remt de Pro Line even stevig na de landing. Je voelt hem dan ondanks de full-carbonconstructie onder je voeten vervormen. De zachtere fl ex geeft een lichtere rider wel veel comfort in choppy condities en zorgt voor een wendbaar en controleerbaar board. Een zwaardere rider zou op een grotere uitvoering van de Pro Line beter uit de voeten kunnen. De pads zijn prima, maar worden op het board geplakt, waardoor je na montage niet makkelijk een andere set-up kan proberen. De voetbanden staan mooi rond en open en de pasvorm is prima, ook voor de bredere voeten met

schoentjes. Ook de handle en de G10-vinnen zien er goed uit. De vinschroeven zijn verzonken in metalen ringetjes op het dek.

 

CONCLUSIE
De Crazy Fly Pro Line 127 is een heerlijke allrounder voor riders tot 85 kilo en een prima high wind board voor zwaardere riders. Grip en wendbaarheid zijn perfect in balans wat het board heel breed inzetbaar maakt.

 

MATEN EN PRIJZEN
120 x 36 of 38 cm: 599,-
127 x 36, 38 of 40 cm: 599,-
132 x 39 of 41 cm: 599,-
137 x 37, 39 of 41 cm: 599,-

 

MEER INFO

www.crazy-fly.com

 

klik hier om te bestellen

 


 van