22-03-2007 - Windsurfen, Nieuws

Test 2006: F2 Hornet 134

 

Eerste indruk
De Hornet is het freeride/freeraceboard van F2, en is leverbaar als stootvaste HRS-versie (hier
getest) en als lichtere carbon wood sandwicheditie. De 134 is de kleinste uit de Hornet-serie en is relatief lang en smal vergeleken met de andere boards uit deze test. Het board heeft een square tail en het volume is gelijkmatig verdeeld. Het dek is licht gewelfd en heeft een zeer goede dekpad die veel grip biedt. De voetbanden zijn zeer comfortabel en het board komt verder met een 46 cm vin.

Vaareigenschappen
Met de vele voetbandposities vindt elke windsurfer wel een geschikte plek voor zijn straps. Bij weinig wind trimt het board zichzelf, het planeert goed en heeft weinig input van de rider nodig. Het dekpad geeft goede grip bij het naar achteren bewegen om de voetbanden op te zoeken. De Hornet voelt rustig en zeker aan, versnelt gemakkelijk en moedigt aan tot relaxt cruisen. Het board loopt goed hoogte en is koersvast. De tail blijft altijd in contact met het water, waardoor het board zeer goed te controleren is. De vin past goed bij het board, er kan veel druk worden gegeven zonder dat het board zijn grip kwijtraakt. Het board blijft rustig op het water liggen, zelfs in onrustige omstandigheden. Als we de Hornet bij topspeed nog wat verder proberen te pushen, wordt duidelijk dat het board zich vooral leent voor beginnende freeriders; het board gedraagt zich zonder uitzondering beheerst en gaat nooit over het randje. Al met al is de Hornet 134 ongecompliceerd en eenvoudig te varen.

Manoeuvres
Met de flink afgeronde kanten is het geen verrassing dat de Hornet eenvoudig te gijpen is. zachte voorspelbare turns zijn geen probleem. Hierdoor is het board ideaal voor beginners die bezig zijn de gijp onder de knie te krijgen, het board geeft goede controle en is instinctief de bocht om te sturen. Voor surfers die de gijp al goed beheersen is het board misschien wat saai, zonder inspanning wordt elke gijp een succes. In agressieve turns is de Hornet minder thuis; de ronde randen hebben hier minder grip en het board raakt zijn snelheid kwijt en schiet sneller
uit de bocht.

Voor
Een goed board voor beginnende freeriders, fouten worden vergeven.

Tegen
Niet levendig genoeg voor gevorderden.

 

Prijs
_

 van