19-03-2007 - Kitesurfen, Nieuws

Test 2006: Fanatic Bronson

De Bronson is gebouwd voor een supercomfortabele ride, vooral in choppy condities. Met meer comfort kan je concentreren op je jumps en tricks, in plaats van op je board.

De Fanatic Bronson is de opvolger van de Skyrider van 2005. Deze Fanatic was vooral afgelopen jaren een echte bestseller dankzij een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Bronson voelt net zo lekker en is weer een echte allemansvriend. Als je de vlieger instuurt, planeert hij snel weg, houdt goed zijn snelheid en voelt direct vertrouwd onder de voeten. Hij vaart prima aan de wind en spoort netjes. De grip is goed en het board gaat er eigenlijk op geen enkel moment met je vandoor. Ook in de stevige vlagen kan je hem prima blijven temmen. De pop van de Bronson is prima, waardoor je gemakkelijk snelle powermoves kan inzetten. Ook hoge sprongen
voelen lekker en vertrouwd aan. De redelijke breedte van het board zorgt voor stabiele landingen en harde klappen worden goed geabsorbeerd. De grip van deze Fanatic vraagt wel om een goede landing. Even bijsturen na de landing gaat niet altijd. Desondanks daagt de Bronson riders van elk niveau uit om nieuwe dingen te leren. Ook golfrijden gaat soepel. De balans tussen grip en wendbaarheid is dik in orde. Van heelside naar toeside een harde bottomturn in, gaat zonder er bij na te denken. Alleen in de off-the-lip vraagt de Bronson wel extra druk op je tail, anders breek je achter uit. Deze alrounder heeft een lekkere fl ex voor elke rider die heeft meegetest. Dat geeft hem niet een heel speciaal karakter, maar maakt hem heel geschikt voor veel riders. De voetbanden passen jammer genoeg niet bij de vaareigenschappen van het board. Het boards is namelijk echt lekker, de straps helaas niet. Ze hebben weinig vorm en blijven niet open staan. Ze zijn wel verstelbaar, maar veren na het groter zetten gewoon weer terug, waardoor je er slecht in komt en slechts na veel wrikken in vast staat. De pads zijn wel in orde. Je staat er goed op en ze geven voldoende grip en demping. De handle is ondertussen redelijk standaard, maar lijkt een wat zachter binnenwerk te hebben dan de rest. Hij verbuigt dan ook wat sneller dan we bij de andere merken hebben gezien. Onder het board is het prima in orde. De vinnen zien er netjes uit en doen goed werk voor de vaareigenschappen van deze Fanatic.

 

CONCLUSIE
De Fanatic Bronson is een echte allround allemansvriend. Behalve de straps is alles goed op elkaar afgestemd. Prima board voor veel kiteboarders.

 

MATEN EN PRIJZEN
127 x 37 cm: 549,-
134 x 38 cm: 549,-

 

MEER INFO

www.fanatic.com

 

klik hier om te bestellen

 


 van