21-03-2007 - Windsurfen, Nieuws

Test 2006: North Sails Crossride 7,8

Eerste indruk

Dit is het tweede seizoen voor de Crossride, Norths high performance freeracer zonder cambers. Nik Baker vaart er zijn supercrosswedstrijden op en doet dat goed. De Crossride profiteert van Norths nieuwe TT Top en is aan alle kanten versterkt. Verkrijgbaar in zeven maten van 5,4 tot 8,8 vierkante meter, die allen te varen zijn op een 460 cm mast. Een goed gebouwd zeil met aandacht voor details.

Optuigen en trimmen
Hoewel de Crossride een sterke mastcurve heeft en veel onderlijkspanning nodig heeft, is dit dankzij de ingebouwde katrollen geen probleem. Het zeil heeft een enorm trimbereik, wat het natuurlijke bereik nog eens vergroot. De opgedrukte trimaanduidingen (VTS) vergemakkelijken het optuigen en de juiste trim. De top twist progressief en netjes uit, in het onderste deel van het zeil is het profiel sterk voorgevormd; de diepte hiervan is met de achterlijkspanning te bepalen.

Vaareigenschappen
De Crossride voelt groot aan zonder zwaar te worden en biedt prima power in het onderste breik. Hierdoor glijdt het zeil door windgaten en brengt het elk board bij de eerste gelegenheid in plan_ɬ

 van