04-04-2007 - Snowboarden, Nieuws

Test 2007: Amplid Paradigma

*lengtes: 147-151-156-160-165

*breedte: 25,0cm

*gewichtrange: N.B.

*adviesprijs: 599,-

Binnenkant:
Amplid is een nieuw Europees merk, opgericht door de routinier Peter Bauer. De Paradigma heeft een dikke maar lichte houtkern, die verstevigd is met een carbon-glasvezel laminaat. De carbon-vezels liggen in de breedte-richting, zodat het board alleen in de torsie stijver wordt. De lengtestijfheid is beperkt gehouden en het board heeft een directionele opbouw.

Rijgedrag:
Die extra torsiestijfheid merk je goed. Vooral in het gebied tussen de bindingen. Je moet het board actief en met veel input rijden, anders is de kantenwissel traag en moeilijk. Je kunt veel gas geven op dit board: het is een echte blaasbak en op steilere en hobbelige pistes houdt hij goed. Je moet er wel bijblijven, want het board reageert langzaam op correcties. Dit heftige board is meer voor de echt ervaren rijder, die meer gewicht in de schaal kan leggen. Ben je te licht, te onervaren of wil je ook gewoon een beetje cruisen, dan is dit board eigenlijk te stug en onsympatiek. Nou vinden mensen een SUV wel vaker onsympatiek, maar we missen bij de Paradigma een beetje het gevoel meerdere kanten op te kunnen; het is hard rijden of niks.

Buitenkant:
De zwarte print wisselt mat en glanzend af: erg stylistisch, zou zo uit een grafisch magazine kunnen komen! Ook op de zwarte sintered base vind je alleen een wit logo en merknaam. Erg strak maar ook een beetje saai, bijna net zo Spartaans als het board zelf.

 

Bestel hier het nummer met dit artikel.

 


 van