04-04-2007 - Snowboarden, Nieuws

Test 2007: Elan Pure

*lengtes: 150-155-160-165

*breedte: 26,0cm

*gewichtrange: 60-80kg

*adviesprijs: 299,-

Binnenkant:
De Elan Pure is een stukkie goedkoper dan de rest van de boards uit deze categorie. Elan kiest ervoor de boards scherper te prijzen en heeft het voordeel dat ze al heel lang snowboards bouwen en hun eigen fabriek hebben. Maar ook aan de opbouw van het board merk je het beperktere budget. Hij heft een eenvoudigere kern, maar wel geheel van hout. Verder geen toegevoegde materialen als carbon of kevlar, maar gewoon oerdegelijke glasvezel laminaten. Niks mis mee, boards worden al jaren zo gemaakt.

Rijgedrag:
Elan heft de Pure net iets breeder gemaakt: het is een mid-wide dus, zodat iedereen er goed mee uit de voeten kan. Behalve als je erg kleine voeten hebt, merk je hier tijdens het rijden niets van. Of het moet zijn dat het board lekker stabiel aanvoelt. Je voelt je gelijk vertrouwd op deze plank en de bochten gaan erg easy. Veel grip op de kanten, en hij laat ook weer makkelijk los. Het board is niet erg stijf, daardoor beweeglijk en best speels, maar je bereikt ook relatief snel het maximale kunnen van het board. Op hogere snelheden moet je duidelijk meer input geven om controle te bewaren. Dan voelt het board onzeker en gaat de neus klapperen. Niet echt voor boarders die wat agressiever op snelheid rijden. Maar uitermate geschikt als je budget beperkter is, als je een leuk allround board zoekt voor het jaarlijkse weekje sneeuw en als je beginner tot licht gevorderd bent.

Buitenkant:
Een andere besparing op het budget is de base. In deze categorie kom je normaal harde sintered bases tegen, maar onder de Pure ligt een zachte maar makkelijker te onderhouden extruded base. Zo_

 van