04-04-2007 - Snowboarden, Nieuws

Test 2007: Elan Vertigo

*lengtes: 154-158-162-168

*breedte: 25,6cm

*gewichtrange: 60-100kg

*adviesprijs: 499,-

Binnenkant:
Deze Vertigo is goed betaalbaar voor een SUV, maar toch redelijk fully loaded. Hij heeft een volledige houtkern, met stijvere houtsoorten erin verwerkt. Speciale verhogingen onder de topsheet van dit midwide board zorgen voor extra krachtoverbrenging naar de staalkanten en extra demping. De sidewalls zijn tenslotte voorzien van een extra laag materiaal die voor demping en comfort moet zorgen.

Rijgedrag:
Je merkt met deze Vertigo gelijk dat je een dikker en stijver board onder je voeten hebt. Hij is zo stabiel als een huis. Je kunt hem voluit actief rijden en overal doorheen knallen. Ondanks dat het een midwide is gaat de kantenwissel erg vlot, en ook op steile pistes kun je hem snel even omgooien. Het board is wel erg directioneel met een zeer soepele nose en een erg stijve tail. Daardoor kun je makkelijk insturen en heel agressief uitsturen met van die jumpturns over de tail. Voor een ollie moet je er wel veel kracht instoppen om er hoogte uit te krijgen. Ook nodigt het board niet uit om een stukje achteruit te rijden. Als je dat toch doet rijdt het door de zeer directionele en stijve opbouw niet fijn. Maar de Vertigo lijkt vooral gemaakt om op de pistes en in de poeder op snelheid naar beneden te denderen. Je kunt ook rustiger cruizen, maar dit board wordt het liefste sportief gereden. De nodige techniek en ervaring is wel vereist: dus niet voor de luie of minder gevorderde rijders.

Buitenkant:
Net als een luxe SUV is deze Vertigo black on black afgewerkt met een superglanzende zwarte topsheet en een diepzwart sintered belag. In dat belag is grafiet verwerkt zodat het extra goede glij-eigenschappen heeft. De rode details en het dikke embleem op de bovenkant maken dit board dik af.

 

Bestel hier het nummer met dit artikel.


 van