04-04-2007 - Snowboarden, Nieuws

Test 2007: Flow Mainframe

*lengtes: 157-159w-162-163w-165

*breedte: 25,2cm

*gewichtrange: 60-90kg

*adviesprijs: 449,-

Binnenkant:
De houtkern, die uit verschillende houtsoorten is opgebouwd, is onder de bindingen ook nog eens voorzien van extra Titanium platen die de krachten direct naar de staalkanten overbrengen. De staalkanten zelf hebben een transitional sidecut, waarbij de radius achterin wat krapper is om snel uit de bochten te kunnen sturen. Er is extra Kevlar aan het laminaat toegevoegd om trilling te dempen als je harder rijdt.

Rijgedrag:
Al vanaf de eerste meters voelt de Mainframe vertrouwd. Zelfs de beginnende snowboarder zal er makkelijk mee weg kunnen rijden. Doordat de tail en nose soepel zijn stuur je makkelijk in en uit je bochten. Het board is stijver tussen de bindingen en reageert goed op de input die je geeft. Hij houdt daardoor ook op hoge snelheden goed zijn grip. Ondanks de soepele tail zit er toch een goede olliepop in, en ook switch rijdt dit board erg vertrouwd. Doordat er geen heel erg diepe en agressieve taillering in zit is het geen echte bochtenknaller, maar een lekkere cruiser waar je ook leuk mee kunt spelen, en die je gemakkelijk meeneemt naar de diepe sneeuw buiten de pistes. Op de piste kun je hem het beste vrij centraal rijden. Wat zwaardere rijders kunnen goed met dit board op pad. Duidelijk een alleskunner die prima in deze categorie past. Er zijn ook een paar bredere modellen voor boarders met grote voeten.

Buitenkant:
De technische binnenkant vertaalt zich in de technische en rustig uitziende print. Veel inserts zodat je altijd een goede stance kunt vinden en een hard belag met het speciale golfballetjes-profiel, zodat je onder alle sneeuwomstandigheden snel glijdt. Verder weinig toeters en bellen, en de algehele afwerking is dik in orde.

 

Bestel hier het nummer met dit artikel.


 van