04-04-2007 - Snowboarden, Nieuws

Test 2007: Rossignol One

*lengtes: 153-1570158w-160-161w

*breedte: 25,4cm

*gewichtrange: N.A.

*adviesprijs: 349,-

Binnenkant:
Net als de Elan Pure is ook de Rossignol One een stuk goedkoper dan de overige boards uit deze categorie. Toch zit er in dit board wel een laminaat met extra carbon en kevlar om de houtkern heen. Het hele board is vrij directioneel opgebouwd, dus met een verloop in vorm en flex van de nose naar de tail.

Rijgedrag:
Het board voelt gelijk een stuk lichter maar ook slapper aan dan de meeste boards uit deze categorie. Je rijdt er eenvoudig op weg en kunt er ontspannen op rond cruisen, maar er komt ook niet veel energie uit. Zeker in de korte bochten mis je, ondanks het toegevoegde carbon, de rebound. Vandaar dat de langere bochten fijner aanvoelen, omdat je jezelf dan rustiger in de volgende bocht kunt laten rollen. Rustig is eigenlijk het woord waar het allemaal om draait, want op het moment dat je te enthousiast gaat doen met de One merk je dat het board body mist. Ben je sportiever in de bochten dan neigt hij naar uitbreken. Als je feller op de tail drukt, bijvoorbeeld bij ollies, trap je er doorheen. Dit soepele board lijkt ons het meest geschikt voor de beginnende tot gemiddeld ervaren rijders, die een vertrouwde cruiser zoeken en niet de limieten opzoeken.

Buitenkant:
Het testteam was niet echt onder de indruk van de graphics. Ook vonden we de nose en tail een beetje een rare puntige shape hebben. Wel handig is de anti-slip bovenkant, waardoor je in de sleeplift of bij het glijden met _ɬ

 van