14-03-2007 - Snowboarden, Nieuws

Test 2007 Toegankelijke Allround: Burton Elite

Lengtes: 147-151-155-158-162

Breedte: 25,0cm

Gewichtrange: 55-80kg

 

Adviesprijs: 350,-

 

Binnenkant:
De kern van de Elite is opgebouwd uit stroken van verschillende houtsoorten, voor een betere verhouding tussen gewicht en stijfheid. Langs de staalkanten ligt een deel van deze houtstroken in de breedte in plaats van in de lengte, zodat de druk goed overgebracht kan worden. Er zitten verder geen extra toevoegingen aan het tweelaags glasvezel laminaat. Het board is directioneel opgebouwd met een soepele nose en een stijvere tail.

Rijgedrag:
De meeste testers vinden dit een erg gemakkelijk board om mee te rijden, maar missen wel speelsheid. De bochten draaien gemakkelijk en zijn voorspelbaar. Kleine foutjes worden niet direct afgestraft. De korte bochten zijn leuker om te rijden dan de lange bochten. Zodra je extra snelheid pakt wordt het board gauw nerveus. Hij reageert snel op oneffenheden, lijkt demping te missen en geeft een stuiterig gevoel. Het board glijdt wel rustig door diepere sneeuw. Maar omdat het board niet uitnodigt om ermee te spelen en freestylen, vinden we dit toch geen echte allrounder. Dit board lijkt ons het meest geschikt voor beginnende en recreatieve snowboarders, die rustig over de blauwe pistes willen glijden: daar rijdt en draait hij het makkelijkst.

 

Buitenkant:
De print is rustig en ziet er best leuk uit. De extruded base is van extra helder materiaal gemaakt zodat ook de graphics onderop goed uitkomen. Mocht je een grotere schoenmaat hebben dan kun je de brede versie rijden, de King, met een soort Heineken ster print.

 

Bestel het nummer met dit artikel.

 


 van