14-03-2007 - Snowboarden, Nieuws

Test 2007 Toegankelijke Allround: Forum Recon

Lengtes: 146-149-153-153m-156-156m-158-161

Breedte: 25,1cm

Gewichtrange: 50-85kg

 

Adviesprijs: 349,-

Binnenkant:
De Recon is relatief simpel opgebouwd, met een houtkern en gewone glasvezelmatten in het laminaat. Zowel de shape als de flex zijn directioneel, en de advies-stance is vrij breed, wat we van Forum gewend zijn. Het flexverloop en de sidecut zijn daar helemaal op aangepast.

Rijgedrag:
De Recon is gemaakt voor speels rijden: lekker jibben, springen en oefenen in het funpark. Er zit een goede pop in de tail en ondanks de directionele opbouw kun je er zo hard switch op rijden als je wilt, of durft. Maar ook gewoon rechtdoor staat de Recon zijn mannetje. De kantenwissel is snel en los. Je kunt er zowel ontspannen als erg actief op rijden. In moeilijker terrein met meer oneffenheden moet je opletten, maar het board absorbeert meestal goed en blijft redelijk stabiel. De Recon is lekker wendbaar en laat zich makkelijk overal naar en omheen sturen, ongeacht of je op een piste, in de poeder of een park aan het rijden bent. Hij voelt zich overal thuis. Ook bij dit board is het beter als je al een klein beetje boardervaring hebt, maar zelfs een echte beginner zou er mee weg moeten komen. Het board houdt goed op snelheid en in heftiger ingezette bochten. Je kunt er zeker op doorgroeien. Vooral als je een board zoekt dat lekker rijdt in het freestylepark, goed grip heeft op de piste en soepel door de poeder rijdt.

Buitenkant:
Net als de binnenkant van het board is de print relatief simpel, maar net als bij het rijgedrag zit er ook iets fels en verrassends in. De onderkant heeft een harde sintered base gekregen zodat je er vol voor kunt gaan.

Bestel het nummer met dit artikel

 


 van