14-03-2007 - Snowboarden, Nieuws

Test 2007 Toegankelijke Allround: K2 Podium

Lengtes: 150-153-157-161-164

Breedte: 25,1cm

Gewichtrange: 70+kg

 

Adviesprijs: 429,-

 

Binnenkant:
K2 heeft de nieuwe Podium aardig volgestopt met technische details. De houtkern bestaat uit een combinatie van verschillende houtsoorten, en onder de bindingposities is dempingsmateriaal toegevoegd. Carbon en Kevlar stroken moeten zorgen voor extra stijfheid en demping, en extra carbonvorken in de nose en tail moeten zorgen voor een betere drukoverbrenging en meer pop.

 

Rijgedrag:
Dit is zeker niet het makkelijkste board uit deze categorie, maar heb je al een paar weken ervaring en zoek je een vervanger voor je eerste board, dan zou de Podium zeker een goede keus zijn. Het board doet het goed op lagere snelheden en je kunt er redelijk ontspannen op rondrijden. Maar hij nodigt vooral uit om actief mee in de weer te gaan. De Podium geeft veel vertrouwen en je kunt je eigen grenzen verleggen, op snelheid rijden en meer technisch snowboarden. De demping is prima in orde, ook op snelheid in moeilijk terrein. Omdat het board stijver aanvoelt is het lastig om ermee te jibben: dan moet je al je gewicht in de strijd gooien. Ook voor de olliepop moet je werken maar er zit wel veel spanning in de tail. Die spanning zorgt voor een lekker agressieve uitstuurfase. Kortom, een pittiger board voor de iets ervaren snowboarder, die alles op de berg wil aanvallen.

 

Buitenkant:
Deze middenklasser is voorzien van rustige en stijlvolle graphics. Omdat K2 verwacht dat je er ook regelmating mee buiten de pistes zult gaan knallen hebben ze er alvast een harde sintered base onder gelegd die goed glijdt en wel tegen een stootje kan.

 

Bestel het nummer met dit artikel

 


 van