14-03-2007 - Snowboarden, Nieuws

Test 2007 Toegankelijke Allround: Nitro Dominion

Lengtes: 155-158-161-163-167

Breedte: 25,5cm

Gewichtrange: 65-85kg

 

Adviesprijs: 399,-

Binnenkant:
Er zit weinig verrassends in de binnenkant van de Dominion. De kern bestaat uit een lichte en veelgebruikte houtsoort. Het laminaat bevat een licht type glasvezel. De taillering is progressief en de hele opbouw directioneel, dus met meer stijfheid en agressiviteit achterin.

 

Rijgedrag:
Alhoewel Nitro dit board niet benoemt als midwide, merken we toch dat de Dominion een bredere waist heeft dan gebruikelijk voor een 161. Met een kleinere schoenmaat is het dus harder werken, maar bij een gezonde Nederlandse voet is het vooral de stabiliteit die opvalt. Het board banjert overal doorheen: verse poeder of verspoorde hobbels op de piste. Op dit soort moeilijker terrein vraagt de Dominion wel een actiever rijgedrag dan de ontspannen manier waarmee je met hem over gladde pistes kunt cruisen. Wat vooral opvalt is het gemak waarmee je de snelheid verhoogt, en de vergeeflijkheid van het board. Het board nodigt je uit om feller te gaan boarden. Het houdt goed grip op de staalkanten, en we vinden hem lekkerder in de lange bochten, vanwege de rust die het board dan bewaart. Toch kun je er ook met gemak mee jibben en achteruit snowboarden. Een board voor de snowboarder met een week of 3 a 4 ervaring, die er zeker een aantal jaar actief mee door kan groeien.

 

Buitenkant:
Een nieuwe innovatie van Nitro is het basemateriaal, dat eigenschappen van een sintered en extruded base met elkaar combineert. Het gesinterde basemateriaal neemt goed wax op. Het is na het sinterproces extra opgerekt, zodat er ook een vezelrichting in de glijrichting is ontstaan. Daarom glijdt deze base ook zonder wax redelijk, dus is er minder onderhoud nodig. Verder ziet de Dominion er netjes uit en heeft hij lekker veel inserts zodat je je binding op precies de juiste plek kunt monteren.

 

Bestel het nummer met dit artikel

 


 van