12-05-2006 - Kitesurfen, Nieuws

Test: F-One Style

De nieuwe Style is een opvallend en vernieuwend board. De bouwwijze van het board kennen we op zich al van vorig jaar, maar de constructie van de tips is helemaal nieuw. De Style is een board waarmee je snel planeert en een hoge eindsnelheid haalt. De rockerlijn is dan ook redelijk vlak. Een dergelijke shape betekent vaak een duikend board, maar F.One heeft dat op met een kunststof opschroefneusjes opgelost. Omdat ze niet meer in het board geïntegreerd zijn, kan de Style dun worden gebouwd. Dit maakt hem lichter en geeft het board een betere fl ex. Zowel in je handen als onder je voeten voel je dat deze F.One echt licht is.
De 128 is natuurlijk geen speciaal lichtweerboard en toch planeert hij ook bij minder wind heel vlot en vaart ie stevig door. Het vaargedrag in choppy golven en vlagerige wind is eigenlijk heel rustig, terwijl zijn broertje Sk8 daar juist meer geschikt voor is. Met de Style zijn ook de harde vlagen prima op te vangen en hoewel je er wel even stevig voor op je tail moet trappen, remt ie makkelijk. De Style is dan ook echt bedoeld als snel-het-water-op-board terwijl het ook met meer wind lang te controleren is. De Style houdt prima grip, spoort mooi aan de wind en zet heerlijk af van zijn rail. Landingen zijn stabiel, maar als je uit balans landt, voel je soms de zachte tips en dat is jammer, want de bouwwijze geeft een lekkere flex en een licht board. Ook wanneer je door een golf duikt of op je neus landt, buigen de tips net iets meer dan we zouden willen. Het water kan dan tussen de neus en het board kan slaan, waardoor je ineens een beetje afremt.

De vinnen passen helemaal bij het board en geven goede grip zonder het losse gevoel te benadelen. De pads en straps zijn comfortabel en volledig te customizen. Zowel breedte als hoogte als de hoek van de straps is naar eigen inzicht in te stellen en veren terug in de door de rider ingestelde ideale positie.

 

CONCLUSIE
De Style is een lekker vlot board voor licht- tot vergevorderde kiteboarders. De neusjes maken het board lekker licht, maar tegen de golven in kunnen ze wat remmen.

 

GETESTE MAAT
128 x 35

 

MATEN EN PRIJZEN
De Style range kost 699,- en is verkrijgbaar in RED: 128 x 35, 129 x 37 en 130 x 39, YELLOW: 138 x 35, 139 x 37 en 140 x 39 en RACE (BLUE): 148 x 35 en 149 x 37

 

MEER INFO
www.fone.nl
297 533 744 / 06 215 90 684

 


Klik hier om dit nummer te bestellen!

 

Access kiteboard magazine

 van