05-05-2006 - Kitesurfen, Nieuws

Test: Fanatic Sky Solbach Promodel

Sky Solbach heeft zelf de hand gehad in het ontwerp van dit board en zijn hoofddoel was vooral: een board dat makkelijk vaart. Hij zocht vooral comfort en wilde dat ook zwaardere en grotere kiters 100% tevreden waren over de prestaties.

 
Dat is volgens ons goed gelukt! 135 x 41 cm zijn niet echt meer afmetingen waar een evorderde kiter als eerst naar kijkt, maar in dit board zitten de extra centimeters nauwelijks in de weg. Zijn grote oppervlakte laat hem natuurlijk heel vroeg planeren en soepel door de windgaten glijden. Verder loopt de Sky moeiteloos heel hoog aan de wind, wat extra speelruimte in de lucht of in de golven geeft. De bouwwijze is luxer dan we ondertussen gewend zijn van Fanatic. Een snowboardconstructie met in vier richtingen geweven glas en carbon geven een speciale verdeling van flex en stijfheid. De Sky heeft dunne tips en een opvallend hapje uit de zijkanten van de nose. Of het hieraan ligt weten we niet, maar opvallend is dat het board absoluut niet happerig is, geen spray veroorzaakt in het gezicht van de rider en soepel over behoorlijk choppy water knalt. Met het vaarcomfort zit het dus helemaal goed. De Sky heeft dankzij de 6 cm vinnen lekker veel grip en een goede afzet. In de lucht voel je wel wat extra grammetjes, maar de landing is toch lekker gedempt door de flex. Ook powermoves zet de Sky lekker in en op snelheid landen, is een genot door het grote brede oppervlak. Voor kort en wendbaar werk in de golven is deze Fanatic wel wat fors, maar als je wat gewicht meeneemt, kan je er prima mee door de bocht carven. De pads staan lekker en houden je voeten goed op hun plek. De straps zijn eigenlijk het enige dat verraadt dat de Sky Solbach Promodel niet in de hoogste prijsklasse zit. Ze zien er wat goedkoop uit en zitten ook niet optimaal. De vinnen doen hun werk goed en de schroeven vallen netjes in het deck. De board handle is ondertussen bijna standaard
en dat mag; hij doet het prima. Een mooie feature die ook uit de snowboardbouw is overgewaaid, is de knalgroene ABS-sidewall, de kunststof zijkant van het board die je board vinden in de golven makkelijker moet maken.

CONCLUSIE
De Fanatic Sky Solbach Promodel levert optimaal comfort
voor elke rider, maar is vooral een complete allrounder
voor zwaardere kiters.

MATEN EN PRIJZEN
135 x 41 cm: 649,-

 

Om het nummer met dit artikel te bestellen klik hier.

 

Access kiteboard magazine

 van