12-05-2006 - Kitesurfen, Nieuws

Test: Liquid Force Element

Leuk, nieuw bloed op de Hollandse kitemarkt! Zo nieuw is Liquid Force natuurlijk niet, want ze draaien al jaren op topniveau mee in de wakeboard scene. Op kitegebied waren ze in de Benelux nog niet echt doorgebroken, maar dat zou met dit board wel eens kunnen veranderen. De bouwwijze van de Element is wakestyle met een foamcore in een geperste glasschaal. De afwerking van het board is mooi, maar wordt in het water wel wat glad om goed beet te pakken. Een beetje griptape doet in dit geval wonderen. Ook in de bodemvorm is de wakeboardachtergrond duidelijk terug te vinden. De diepe concaven onder de tail geven het board veel grip, maar zonder zich echt hard vast te bijten. Ook de ronde rails speelt hierin een rol en geeft het board een heel speels en makkelijk karakter. Alsof je niks fout kan doen. Zowel in de golven als op vlak water vaart het board lekker door en goed aan de wind. Toeside snijdt hij lekker de bocht door en in harde cutbacks houdt hij prima grip. Het board trekt dankzij de ronde rails en de concaven wel een redelijk breed spoor in het water. Vaak gaat dat ten koste van het aan de wind varen, maar de Element houdt zo makkelijk snelheid dat hij toch moeiteloos opkruist. De afzet voor een beetje big air is goed en ook de pop is echt lekker, alleen in de lucht voel je wel dat het niet het lichtste board op de markt is.

De straps zijn goed verstelbaar en voelen comfortabel om je voeten. De pads zijn een verhaal apart, want ze zijn voorzien van een soort Nike Air-systeem. Veel demping dus en inderdaad heerlijk zacht onder de hakken. Dat je wat wegzakt in de pads komt ook de grip ten goede, want voor de bovenkant is een redelijk glad rubber gebruikt die je, vooral met schoentjes, niet altijd strak in de voetbanden houdt. Alle schroeven zijn voorzien van mooie plaatje s en ringen, zodat niets gevaarlijk uitsteekt. 

 

CONCLUSIE
De Liquid Force Element is een board waarop een grote groep riders zich goed thuis zal voelen. Vooral het gemak waarmee dit board vaart, daagt uit om niet ingehouden te varen, maar lekker te doen waar je zin in hebt.

GETESTE MAAT
128 x 42,4

 

MATEN EN PRIJZEN
De Liquid Force Element is verkrijgbaar in de maten 128 x 42,4 en 134 x 43 en kost 545,-, inclusief vinnen.

 

MEER INFO
www.fightfish.nl
070 388 10 67 / 06 248 355 04

 


klik hier om dit nummer te bestellen

 

Access kiteboard magazine

 van