12-05-2006 - Kitesurfen, Nieuws

Test: North Dragon


Je hoeft niet echt te vragen waar dit board specifiek voor gemaakt is. Als je hem ziet, is het meteen duidelijk. Dit is een lichtweerboard of een board voor zware rijders, hele zware rijders! Met 44 cm is dit toch wel een van de breedste board die we de laatste jaren onder de voeten hebben gehad. En daar vaart hij ook naar. Hij is met de minste wind als een speer weg en maakt zo makkelijk snelheid dat je kite bijna vanzelf meer kracht opbouwt. Voor zijn afmetingen vaart de Dragon opvallend makkelijk op zijn kant, maar underpowered hoogte lopen, blijft lastig. Dat blijft inherent aan het sinussen van je kite. Heelside vaart de Dragon L dus zonder moeite, maar toeside speelt de breedte wel degelijk een rol. Het gaat wel, maar het kost veel kracht en als je kite begint te trekken, wordt je board gewoon plat op het water gedrukt. Zowel op vlak water als in de golven voelt hij rustig aan en loopt hij strak en rustig op zijn rail. En ook al voelt de Dragon best lekker los aan, je kan hem in de vlagen goed vast in het water trappen. Dankzij de goede heelside grip springt de Dragon prima en kun je goed grip houden tot het moment van afzet, waardoor je lekker hoog de lucht in kan. En echt groot voelt deze reus niet in de lucht. Ook de afzet van je rail is lekker. Prima pop, prima airtime en prima landing… als je heelside of plat landt tenminste. Als je net te weinig roteert en per ongeluk volop toeside landt, doet het wel even pijn aan je kuitspieren. Een normale landing is, hoe kan het ook anders, waanzinnig stabiel en goed te controleren.

De pads en straps zijn hetzelfde als op de Jaime en vormen ook op dit board een goed geheel. De pads geven voldoende grip en de straps hebben een dubbele klittenbandverstelling, waarmee je de druk op je tenen en je wreef apart kan afstellen. De vinnen functioneren naar behoren en passen bij het karakter van het board.

 

CONCLUSIE
De North Dragon L is een enorme plank die veel beter vaart dan je op het eerste gezicht verwacht. Hij vaart los en makkelijk en vooral snel. Alleen toeside varen en landen kost veel kracht.

 

GETESTE MAAT
L 134 x 44 
 

MATEN EN PRIJZEN
De Dragon is verkrijgbaar in de maten S (134×36), M (134×38,5) en L (134×44) en kost 729,-

 

MEER INFO
www.northkiteboarding.com / north@kubus-sports.nl  
035 695 46 95

 


Klik hier om dit nummer te bestellen!

 

Access kiteboard magazine

 van