07-01-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Test: Sealskinz Halo Overschoenen

Soms levert het kijken naar documentaires op Discovery Channel briljante ideeën op. De mannen achter Sealskinz deden jaren geleden juist dat om op het idee van waterdichte sokken te komen. Deze sokken stonden aan de basis van het merk dat zich door de jaren heen verder gespecialiseerd heeft in waterdichte en winddichte accessoires voor verschillende outdoor sporten.

De Sealskinz lichtgewicht HALO overschoenen passen helemaal binnen het innovatieve karakter van het merk. De overschoenenmarkt leek verzadigd met honderden modellen die allemaal hetzelfde beweerden te doen. Wind en koude buiten de deur houden. Hoe moeilijk is het dan om jezelf te onderscheiden van de grijze massa. Sealskinz kon dat wel door juist een stap verder te denken. Niet alleen qua gebruikte materialen, afwerkingsniveau en oog voor detail maar met name vanwege door z’n innovatiekracht.

Het gebruiksgemak van deze bijzonder lichte overschoenen is iets wat meteen opvalt. Ze zijn zeer makkelijk over de schoenen aan te trekken. Het materiaal heeft rek en past zich mooi aan je schoenen aan. In tegenstelling tot veel andere merken zit de ritsluiting aan de zijkant. Hiermee wordt het gebruiksgemak aanzienlijk bevorderd. De ritssluiting is daarnaast ook nog eens afgewerkt met reflecterend band. Veiligheid voor alles. Maar daar komen we zo nog op terug. Aan de voorkant en bij de hiel is het ademende water-, en winddichte materiaal verstevigd met kevlar. Zeker tijdens een noodstop op verraderlijk nat en glad wegdek geen overbodige luxe. De binnenkant van de overschoenen zijn afgewerkt met een dun fleece laagje. Dit geeft net dat kleine beetje extra isolatie zeker bij de tenen. Wil je tijdens extreme winterse omstandigheden ook lekker warme voeten houden dan is de neopreen versie die helemaal (dus ook beneden) gesloten is een nog betere optie.

We zouden nog even terugkomen op het veiligheidsaspect. Het merk is namelijk echter pas echt trendsetting door het ingebouwde LED lampje achter op de hiel van de schoen. Innovatie kan soms zo makkelijk zijn, je hoeft er maar op te komen. We heb de overschoenen de afgelopen weken flink kunnen testen. Een fikse regenbui, mistig weer, ’s avonds laat en zelfs tijdens een mtb ride dwars door de bossen. Een ding is zeker, je blijft opvallen. Het lampje zou volgens de fabrikant zichtbaar zijn tot 500 meter. Hier is niets, maar dan ook helemaal niets aan gelogen. Je zou het bijna vergeten maar ook de voeten bleven tijdens deze rides droog en warm. De Sealskinz worden qua gebruiksgemak en zichtbaarheid nauwelijks overtroffen. Een echte aanrader voor het ons natte najaar en sompige winter.

  • Website
  • Prijs: € 52,50
  • Verschillende kleuren

 

 van