07-01-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Test: Sealskinz Halo Overschoenen

Soms levert het kijken naar documentaires op Discovery Channel briljante ideeën op. De mannen achter Sealskinz deden jaren geleden juist dat om op het idee van waterdichte sokken te komen. Deze sokken stonden aan de basis van het merk dat zich door de jaren heen verder gespecialiseerd heeft in waterdichte en winddichte accessoires voor verschillende outdoor sporten.

De Sealskinz lichtgewicht HALO overschoenen passen helemaal binnen het innovatieve karakter van het merk. De overschoenenmarkt leek verzadigd met honderden modellen die allemaal hetzelfde beweerden te doen. Wind en koude buiten de deur houden. Hoe moeilijk is het dan om jezelf te onderscheiden van de grijze massa. Sealskinz kon dat wel door juist een stap verder te denken. Niet alleen qua gebruikte materialen, afwerkingsniveau en oog voor detail maar met name vanwege door z’n innovatiekracht.

Het gebruiksgemak van deze bijzonder lichte overschoenen is iets wat meteen opvalt. Ze zijn zeer makkelijk over de schoenen aan te trekken. Het materiaal heeft rek en past zich mooi aan je schoenen aan. In tegenstelling tot veel andere merken zit de ritsluiting aan de zijkant. Hiermee wordt het gebruiksgemak aanzienlijk bevorderd. De ritssluiting is daarnaast ook nog eens afgewerkt met reflecterend band. Veiligheid voor alles. Maar daar komen we zo nog op terug. Aan de voorkant en bij de hiel is het ademende water-, en winddichte materiaal verstevigd met kevlar. Zeker tijdens een noodstop op verraderlijk nat en glad wegdek geen overbodige luxe. De binnenkant van de overschoenen zijn afgewerkt met een dun fleece laagje. Dit geeft net dat kleine beetje extra isolatie zeker bij de tenen. Wil je tijdens extreme winterse omstandigheden ook lekker warme voeten houden dan is de neopreen versie die helemaal (dus ook beneden) gesloten is een nog betere optie.

We zouden nog even terugkomen op het veiligheidsaspect. Het merk is namelijk echter pas echt trendsetting door het ingebouwde LED lampje achter op de hiel van de schoen. Innovatie kan soms zo makkelijk zijn, je hoeft er maar op te komen. We heb de overschoenen de afgelopen weken flink kunnen testen. Een fikse regenbui, mistig weer, ’s avonds laat en zelfs tijdens een mtb ride dwars door de bossen. Een ding is zeker, je blijft opvallen. Het lampje zou volgens de fabrikant zichtbaar zijn tot 500 meter. Hier is niets, maar dan ook helemaal niets aan gelogen. Je zou het bijna vergeten maar ook de voeten bleven tijdens deze rides droog en warm. De Sealskinz worden qua gebruiksgemak en zichtbaarheid nauwelijks overtroffen. Een echte aanrader voor het ons natte najaar en sompige winter.

  • Website
  • Prijs: € 52,50
  • Verschillende kleuren

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van