15-02-2016 - Nieuws, Wielrenblad

TEST SHIMANO STEPS: MET AUTOMATISCH SCHAKELEN

Fietsen was nog nooit zo makkelijk, SHIMANO STEPS geeft je bij tegenwind net dat beetje extra kracht. Je fietst naar je werk en gaat zonder enige moeite alle files voorbij – met SHIMANO STEPS kom je fris aan. Test Shimano STEPS!

Testen? 

Wil je een e-bike met SHIMANO STEPS proberen of informatie over dit innovatieve systeem ontvangen? Kom dan 20 of 21 februari naar de E-bike Xperience in de Jaarbeurs Utrecht waar drie testparcoursen zijn voor verschillende soorten e-bikes. Een week later, op zaterdag 27 en zondag 28 februari, staat Shimano in België op de Fiets en Wandelbeurs.

SHIMANO STEPS; het intelligente, stille en gebruiksvriendelijke e-bike systeem

SHIMANO STEPS is een compleet e-bike systeem in één aandrijfunit die op het frame is gemonteerd. Door de aandrijfunit te integreren in de buurt van de bottom bracket, ligt het gewicht laag in het frame. Dit maakt de e-bike beter hanteerbaar. De belangrijkste elektronica zijn ingebouwd in de aandrijfunit, wat zorgt voor betrouwbare en weersbestendige componenten. SHIMANO STEPS is een lichtgewicht systeem met een krachtige lithium-ion accu met een intelligent accu beheer. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Shimano.

Nog meer fietsplezier met automatisch schakelen

SHIMANO STEPS biedt in combinatie met Nexus-8 Di2 naven de mogelijkheid om automatisch te schakelen, wat zorgt voor nog meer fietsplezier. De Nexus-8-naaf met Di2 elektronisch schakelen brengt het schakelen naar een nog hoger niveau door het automatisch selecteren van de meest geschikte versnelling op basis van de cadans en de snelheid. Dit betekent dat je niet meer hoeft na te denken over welke versnelling je moeten kiezen, de fiets zal altijd de optimale versnelling kiezen. Dit is bijzonder nuttig wanneer je niet gewend bent om te schakelen of plotseling moet stoppen. Het resultaat is een soepelere rijervaring waardoor een fietser zich kan concentreren op wat er op hem afkomt en kan genieten van de omgeving, in plaats van te moeten nadenken over de versnelling waarin hij rijdt.

E-bike Xperience

Het evenement vindt gelijktijdig plaats met de populaire Fiets en Wandelbeurs, die circa 20.000 fiets- en wandelliefhebbers trekt. Alle bezoekers van deze beurs krijgen gratis toegang tot de e-bike Xperience en andersom. De E-bike Xperience vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2016 in de Jaarbeurs Utrecht. Meer info: www.ebikexperience.nl

Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen

Kom je uit België? Op de Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen zijn ook diverse SHIMANO STEPS modellen te proberen op een ideaal testparcours. Een scherpe bocht in de binnenbaan, vaart maken in de buitenbaan, ruimte is er meer dan voldoende op een groot indoorfietsparcours. De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 februari in Antwerp Expo, Antwerpen.

Shimano Steps

SHIMANO STEPS is leverbaar met drie versnellingssystemen. Je haalt het meeste uit SHIMANO STEPS met de interne Di2 naafversnelling, een elektronische schakeling die perfect is geïntegreerd in de aandrijfunit. Door kort het vermogen te verlagen tijdens het schakelen, verloopt de overgang van de ene naar de andere versnelling verbazingwekkend soepel. Het systeem schakelt automatisch terug als je stopt en is klaar voor een snel vertrek als het licht op groen springt. Alleen Shimano heeft die kennis van de elektrische aandrijfunit plus de versnellingscomponenten en kan daardoor deze integratie realiseren. Dit maakt een groot verschil voor de rijder. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Shimano.

Voor meer fiets nieuws, Tips & Tricks, leervoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat en in je broekzak?  Wordt abonnee op Up/Down of het Wielrenblad!

 van