23-03-2012 - Mountainbiken, Nieuws

Testdag op 1 april bij het Twiske

MTB-Twiske organiseert op 1 april(Geen Grap!!!) een grootse testdag in recreatiegebied het Twiske. Locatie: deTwiskepoort, het groene recreatiecentrum op 10 minuten afstand van Amsterdam, Zaandam en Purmerend.
De laatste informatie over de testdag vind je op MTB-Twiske.

Een leuke dag waar de beste wielerzaken uit de omgeving hun waar tonen en je in de gelegenheid stellen om diverse merken en modellen, mountainbikes en racefietsen, te testen. Toegang is gratis, het testen is gratis en er zijn diverse gratis activiteiten voor jong en oud .
O.a. de volgende merken fietsen en accessoires zullen te zien en in veel gevallen ook te testen zijn: Giant, Cannondale, De Rosa, Kona, Cube, Bulls, Focus, Liteville, Van Nicholas, Santos, Fizik, Bryton, Lezyne, De Marchi kleding, Dextro en meer.

Het Twiske leent zich uitstekend om een of enkele racefietsen te testen, mooie natuur, goede fietspaden en weinig verkeer. Een rondje Twiske is ongeveer 9 km en kent enkele rechte stukken waar je eens lekker kunt aanzetten, maar houd altijd rekening met andere recreanten!

In het Twiske liggen 2 vaste mountainbikeroutes en voor de testdag komt daar 1 nieuwe route bij, namelijk op het terrein van De Twiskepoort.
Op het terrein van De Twiskepoort zetten we een testparkoers uit voor de mountainbike. Op dit testparkoers organiseren we aan het eind van de dag (zo rond 14.00 uur) een mountainbikewedstrijd voor iedereen vanaf 14 jaar. Deelname is gratis en er zijn bekers voor de nummer 1 tot 3 en er zijn bekers voor de beste 40+er en 50+er.

Vereniging MTB-Noordwest organiseert samen met stichtingMTB-Twiske mountainbike trainingen voor de jeugd in Het Twiske. Startpunt is doorgaans het terrein van De Twiskepoort. Tijdens de testdag mag je onder toezicht van je vader of moeder met je eigen mountainbike of met een verenigingsmountainbike deze uitdagende sport proberen. Op het terrein van de Twiskepoort vind je diverse kunstmatige hindernissen, zoals een wip, speciaal bedoeld voor het jeugdmountainbiken maar ook heel leerzaam voor de oudere jeugd.
Naast dit alles is er ook nog de mogelijkheid om een trialbike uit te proberen, de Onza Zoot met 24 inch wielen. Naast de trialfiets bieden we jullie ook de mogelijkheid om hindernissen, zoals een dikke boomstam, met de mountainbike te overwinnen. Hoe je dat doet leggen we je graag uit!

 van