30-05-2017 - Windsurfen, Nieuws

Texel van 12 tot 17 juni het décor van WK Slalom windsurfen

Van 12 tot en met 17 juni strijden de allerbeste Slalom windsurfers om de wereldtitel, tijdens het Paal 17 IFCA Slalom Worlds. In de branding voor Paal 17 zal tweevoudig olympisch kampioen en Texelaar Dorian van Rijsselberghe aan de start verschijnen net als Casper Bouman ex-olympisch windsurfer en wereldkampioen Formula windsurfen 2013. Nederlandse slalom toppers als Jordy Vonk en Ingmar Waldorf zullen ook meedoen. En ook Adriaan van Rijsselberghe zal proberen zijn broer van de winst te houden.

Naast deze Nederlandse toppers verschijnen er ook velen buitenlanders aan de start. Onder hen topfavorieten als: Ethan Westera (ARU), Andrea Rosati (ITA) en de Fransmannen: Bozec Clément en Basile Jacquin. In totaal zijn er op dit moment 49 deelnemers ingeschreven uit maar liefst 15 verschillende landen.

Slalommen echte kijksport

In tegenstelling tot de Olympische discipline wordt bij het slalommen in kort wedstrijden van 3 tot 5 minuten alleen voor de wind gevaren. Afhankelijk van de wind zullen de surfers gemiddeld met zo een 50 kilometer per uur over het water scheren. Dit maakt deze spectaculaire discipline een echte kijksport en vergelijkbaar met het slalom skiën.

Unieke locatie

De voor Texel kenmerkende zeewind in de zomer maakt het eiland uitermate geschikt voor een dergelijk evenement. Zo was Texel ook in 2009 en 2011 het décor voor deze wereldtitelstrijd en vond in 2010 het EK plaats op Texel.

De organisatie van de Paal 17 IFCA Slalom Worlds is in handen van de Dorian Foundation, in samenwerking met de IFCA slalom World Championships en hoofdsponsor Paal 17 Texel. Het kampioenschap zal gehouden worden aansluitend aan de veertigste editie van de Ronde om Texel op 10 juni.

Het WK is vanaf het strand bij Paal 17 goed te volgen. De wedstrijden worden voorzien van deskundig commentaar en uitleg van de sport. Toegang tot het evenemententerrein op het strand is gratis.

Voor meer informatie bezoek de website.

 van