04-07-2018 - Nieuws, Wielrenblad

TDF Winactie: Schwalbe Pro One Tubeless Set

De 9e etappe van de Tour de France wordt een aanslag op het gestel van de renners. In 156,5 kilometer koersen de renners van Arras naar Roubaix. Zoals je met die aankomstplaats mag verwachten, komen de renners maar liefst vijftien kasseistroken tegen. We kunnen dus de nodige lekke banden gaan verwachten tijdens deze heroïsche etappe naar Roubaix. Vandaag is het voor de renners dus geen overbodige luxe om tubeless te rijden. Zou jij dit zelf ook wel eens uit willen proberen? Wij mogen in samenwerking met het Duitse merk een Schwalbe Pro One Tubeless Set weggeven! 

Veel mensen vinden de stap naar tubeless rijden nogal spannend. “Wat heb ik er nu precies aan, kan het wel met mijn banden en/of wielen en kan ik het wel?” Zoals je in deze tutorial terug kunt lezen hebben onze redacteuren dankzij het tubeless maken van testfietsen, zeventien lekken van vorig jaar kunnen reduceren tot een enkel lek. Om de wasmiddelenfabrikanten aan te halen: dit lijkt ons significant beter dan het alternatief. Maar het niet langer lekrijden is eigenlijk een bijkomend voordeel van de werkelijke reden waarom ook jij tubeless moet gaan rijden: meer grip en comfort!

Winactie 

Veel gladiatoren die deze Touretappe afleggen zullen tubeless rijden.  Wil jij kans maken op een Schwalbe Pro One Tubeless Set om dit zelf eens te ervaren? Laat ons dan gewoon even weten op welk moment jij liever niet lek had gereden. Deze prijs wordt vervolgens willekeurig verloot onder deelnemers die de Facebook-pagina’s van Schwalbe en Wielrenblad leuk vinden. Wil jij mee doen aan deze gave winactie, doorloop dan dus gewoon even de volgende simpele stappen.

  1. Lees ons artikel over tubeless rijden.
  2. Like de Facebook-pagina’s van Schwalbe en Wielrenblad.
  3. Op welk moment had jij liever niet lek gereden? Laat ons dit weten via de reacties op onze Facebook-pagina , onderaan dit artikel of stuur een mailtje naar info@soulonline.nl
  4. Veel succes!

Meer informatie? 

De Pro One MicroSkin TL-Easy is de volgende generatie van de Schwalbe tubeless banden. Hij is sneller, hij is betrouwbaarder en hij is lichter. 70 gram minder gewicht! De gepatenteerde MicroSkin constructie maakt dit mogelijk. De rolweerstand is nog meer gereduceerd! En daarbij een rondom verbeterde insnijdingsveiligheid. Het absolute top-model van Schwalbe. Renners van het WorldTour Team IAM Cycling hebben de band getest tijdens Parijs Roubaix en waren erg enthousiast. Voor renners en banden is er bijna geen zwaardere test dan de kasseien van Parijs-Roubaix. Hier werd Martin Elmiger op de Pro One MicroSkin TL-Easy zelfs 5de! Je kunt de Schwalbe Pro One ook gewoon met binnenband berijden. Zijn ware kracht komt echter het best tot zijn recht in de tubeless set up. Voor meer informatie over deze tubeless set kun je terecht op de website van Schwalbe. Voor meer informatie over het tubeless maken van jouw (mountainbike) banden kun je dit artikel op de website van Up/Down Mountainbike Magazine terug lezen.

 van