05-04-2017 - Skiën, Nieuws

The Alaïa Chalet Europa’s grootste actiesport centrum

Tijdens de lente van 2016 lanceerde drie jonge gasten uit het Franstalige deel van Zwitserland een crowdfunding campagne. Hun doel: het grootste indoor en outdoor actie sport centrum in Europa in Crans-Montana, Zwitserland. 

Voor het einde van het jaar zal het Alaïa Chalet een hele serie aan actie sporten huizen, waaronder freeskiën en snowboarden. De oprichters zijn trots te vermelden dat deze lente de bouw van het centrum van start zal gaan. De laatste stap voor de opening.

“Alle drie zijn we erg blij dat we er in geslaagd zijn een community op de been te brengen van mensen welke zijn geïnspireerd door de surf cultuur.” Vertelt Romain Magnin een van de drie oprichters.

In afwachting van de opening biedt Alaïa een kans om een toegangskaart voor het leven te winnen. De wedstrijd kan je hier vinden en is nog open tot 19 april. Het Alaïa Chalet is nu al een recordbreker, het zal het grootste actiesport centrum in Europa zijn, met het hoogste skatepark op het continent en een van de drie centra die zowel indoor als outdoor biedt.

Naast het Alaïa Chalet project werken de vrienden aan het verwezenlijken van nog een andere droom: de creatie van een gigantische wavepool met perfecte golven, in Zwitserland. De naam Alaïa komt van de houten boards waar de Polynesiers op reden en die de oorsprong zijn van het surfen.

https://www.youtube.com/watch?v=KDp33qMlPiM&feature=youtu.be

 van