18-07-2011 - Windsurfen, Nieuws

The Butterfly Effect

The Butterfly Effect zal van 28 tot 30 juli plaatsvinden in Cabarete in de Dominicaanse Republiek. Hierdoor worden meiden en vrouwen van alle leeftijden aangemoedigd om het water in te gaan en te laten zien dat ze niet onderdoen voor de besten. Het evenement is voor de fun en is niet competitief, en is bedoeld om bij vrouwen de liefde voor de oceaan te laten groeien.

Locale en bezoekende vrouwen zullen op het strand van Cabarete verzamelen om een downwind van 4km naar Playa Encuentro te doen. De deelneemsters zullen windsurfen, kitesurfen, kayakken en stand-up paddlen. Verder zullen er veiligheids sessies gehouden worden, alsmede een fundraiser voor locale goede doelen, en er zal eten en drinken door sponsors beschikbaar worden gesteld.

Het Butterfly Effect begon op Hawaii in 2001. De oprichter, Tatiana Howard, is een echte watervrouw. Ze doet aan windsurfen, surfen, kiten en SUP-en. Dit is het vijfde jaar dat dit evenement gaat plaatsvinden, en het is het derde jaar dat het op Cabarete wordt georganiseerd. Sinds het begin is het Butterfly Effect al langs veel landen geweest, waaronder Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Italië, Israël, Australië, etc. De oprichtster geloofd dat watersporten in een gezonde en leuke levensstijl voorzien, wat resulteert in blijdschap en zelfvertrouwen bij de mensen die deze sporten beoefenen. Zij wil de lessen die ze geleerd heeft tijdens haar leven als watersporten delen met vrouwen van over de hele wereld.

“Watersporten hebben me geïnspireerd en kracht gegeven om mijn dromen na te streven. Ik wil graag iets terugdoen voor de surfgemeenschap, en deze passie wil ik met velen delen. Onderschat nooit de kracht die vrouwen hebben om onderscheid te maken!” Aldus oprichtster Tatiana Howard.

Giving back
De fundraisers die tijdens het Butterfly Effect worden georganiseerd zullen ten goede komen aan het DREAM Project. Het Dominican Republic Education and Mentoring (DREAM) Project is een non-profit organisatie die zorgt voor onderwijs voor alle kinderen die in armoede geboren worden. De ‘Butterflies’  zullen samen met DREAM Project kinderen een strand opruimingsactie houden op Cabarete Bay.

Klik hier voor meer informatie!

 van