31-05-2016 - Surfen, Nieuws

The legendary Clay Marzo

Clay Marzo is een van ‘s wereld beste surfers maar heeft toch een tijd geen sponsor heeft gehad. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en wie is Clay Marzo eigenlijk? Zijn complete levensverhaal en meer zie je in de onderstaande reeks met vijf afleveringen van deze geniale surfer.

# Video 1, Who is Clay? In deze eerste video maak je kennis met Clay Marzo. De Top 10 surfer die de ziekte van L’asperges heeft maar toch zo enorm lekker kan surfen! Wat is het geheim van deze pro? Bekijk hier het eerste deel.

# Video 2, De real deal. Het begin van een leven als pro world surfer is gemaakt. Clay wordt beroemd, krijgt een contract maar wil het liefst niet in de picture staan vanwege de ziekte L’asperge. Toch gaat hij in deel 2 op zoek naar de top van zijn kunnen.

# Video 3, Quiksilver drops Clay. Na zijn stormachtige succes raakt Clay geblesseerd en beland in het ziekenhuis voor een knie operatie. Het herstel duurt minimaal 7 maanden maar zijn contract wordt ontbonden vanwege de minder aantrekkelijke surfmarkt voor sponsors. Clay probeert het leven weer op te pakken in Australië maar wat zal het hem brengen?

# Video 4, The upcoming unsponsored Clay. Het lijkt Clay Marzo allemaal weer een beetje voor de wind te gaan. Hij leert zijn vriendin Jade Barton kennen in café Blackrock en surfen lijkt voor hem niet altijd meer op nummer één te staan. Het vinden van een sponsor blijkt dan ook moeilijker dan gedacht.

# Video 5, Clay Marzo is back! Een van de weinige free surfers ter wereld is terug en hoe?! Zie het in de laatste episode van What happened to Clay.

Meer informatie? 
Houd onze website en onze Facebook-pagina goed in de gaten voor meer informatie! Wij zullen iedere periode een overzicht maken van de mooiste foto’s op onze website. Doe mee, en wie weet staat jouw foto binnenkort in een editie van 6|SURF Magazine!

word-abonnee-banner---6_surf

 van