26-05-2014 - Skiën, Nieuws

The Nomads Bus

Tim en Val, die al twee jaar de wereld rondreizen met een budget van 9€ pp, staan op het punt om hun nieuwe project te starten. Het wordt een mix van een nomadisch leven, hospitaliteit en de jacht naar de ideale sneeuw condities om te wintersporten.

‘Onze roots liggen in de bergen, waar we de beste momenten van ons leven hebben meegemaakt in de poeder sneeuw. Je zou kunnen zeggen dat we daar steeds een stukje van onze ziel achterlaten.’ Aldus Val. ‘ Skien en snowboarden zijn een grote passie van ons beiden, net als ontdekken en de vrijheid te hebben om te gaan en staan waar we willen. We zijn ondertussen begonnen met de realisatie van een project dat al deze elementen combineert.’

Begin winterseizoen 2015 gaan ze de ‘Nomads Bus’ lanceren, een 12-meter lange Amerikaanse schoolbus omgebouwd tot een ‘hostel op wielen’ waarmee ze samen met hun mede-reizigers op jacht kunnen gaan naar de beste sneeuw in de Europese Alpen. “Je kan genieten van alle comfort dat een basic chalet biedt, maar dan op wielen en steeds geparkeerd op plekken waar de sneeuw het beste is. Wat heb je nog meer nodig? ” somde Tim op.

Op dit moment zijn ze in het midden van hun crowdfunding campagne, een  modern medium waar ze steun verzamelen van sneeuw-liefhebbers die op zoek zijn naar avontuur, het principe ‘live simply’ begrijpen en volgende winter de beste sneeuw achterna willen gaan in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk.

Tim val grindelwald

De kosten van een reis gaan van 40 € per nacht tot een all-in week voor 649 €. Als je nu je bed reserveert krijg je een ‘vroege vogel’ korting en kan je later beslissen wat de uiteindelijke datum en locatie van je reis wordt. Degenen die geïnteresseerd zijn in dit enorme avontuur kunnen alle details bekijken op hun Nomads website.

Om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de gasten om bij de bus te geraken hebben ze de Europese winter toer verdeeld over drie verschillende opstappunten. Bijvoorbeeld, voor Zwitserland is de opstap-stad Bern, waar je dus op de bus kan springen en onmiddellijk naar het resort met de beste sneeuw in een straal van 150 km rond Bern zal vervoerd worden. Diegenen die voor de “All-In Week” kiezen, krijgen als bonus oa. een skipas en heerlijke huisgemaakte maaltijden geserveerd.

Ondertussen zijn er al heel wat onafhankelijke bedrijven die hun ‘mobiel avontuur-hostel’ gaan steunen, waaronder: Love inc Snowboarding, Durkes, Ruffwear, Darn Tough, Templar Skis, Faction, Indris Skis, Roam & Seek, Sandbox, Brunotti, Bloom Outerwear, Stoked Boardshop, Whitelines, Misguided Fools, Syndicate, Amplid en LN Beanies.

Je hebt zelf nog tijd tot 2 juni om dit project steunen. Je kan jezelf een cadeau geven waar je de hele zomer lang kan naar uitkijken, door nu ééntrTPL van de vakantie-paketten te boeken terwijl je een enorme korting krijgt op of je kan hen steunen door een T-shirt of jas te bestellen met hun ‘Let’s Be Nomad’s’-logo, wat alles perfect samenvat: ‘Voel de hartslag van de bergen!’ Check snel de website.

 van