10-10-2022 - Snowboarden, Nieuws

The North Face: circular design

Meer dan alleen kleding: een nieuwe design-methode voor een betere toekomst – The North Face

Amsterdam, 7 oktober 2022– Elke seconde wordt er ergens op aarde een hoeveelheid textiel gelijk aan een vrachtwagenlading gestort of verbrand. Dit betekent dat 87 procent van het materiaal dat wordt gebruikt om kleding te maken, eindigt als afval. Al vanaf 1966 streeft The North Face ernaar om dit probleem aan te pakken, gedreven door één doel: het beschermen van onze geliefde planeet. 

Met dit doel in het achterhoofd introduceert The North Face dit seizoen zijn allereerste circulaire collectie, ontworpen met comfort en duurzaamheid waarop je kunt vertrouwen. Elk onderdeel van de collectie is zorgvuldig ontworpen en uitgekozen, zodat je uitrusting aan het einde van zijn reis gemakkelijk kan worden gerecycled. 

De Circular Design-collectie maakt deel uit van de ‘It’s More Than A Jacket’-campagne. Binnen deze campagne belichamen de collecties het idee dat we onze planeet moeten beschermen en dat in elk kledingstuk naast de draden een verhaal verweven zit. Dit zijn verhalen van de plekken die je bezoekt, de mensen die je tegenkomt en de momenten die je nooit meer vergeet. We zetten nu de volgende stap om ervoor te zorgen dat de kleding die we nodig hebben geen schadelijke invloed heeft op alle prachtige plekken op aarde. 

De 18 stijlen die The North Face voor dit seizoen heeft ontworpen, draaien om keuzes die zijn gemaakt om afval en milieuvervuiling te minimaliseren. Tegelijkertijd was het doel om producten te creëren die aan het einde van hun gebruiksleven gemakkelijk kunnen worden gerecycled, in lijn met een circulaire economie. Elk product is hiermee gebaseerd op het ontwerpidee om kleding geen eindproduct te laten zijn, producten en materialen in gebruik te houden en natuurlijke systemen te helpen herstellen. 

Als een product het einde van zijn levensduur heeft bereikt, heeft The North Face een eenvoudige oplossing voor klanten om hun gebruikte kleding en schoenen te recyclen. Met het Clothes The Loop-programma kunnen consumenten kleding en schoenen van elk merk en in elke staat laten recyclen door ze in de winkel af te geven. 

Daarnaast heeft The North Face zich toegewijd om tegen 2025 100 procent van de gebruikte ‘topmaterialen’ te recyclen, te vernieuwen of regeneratief te maken, wat helpt om de ecologische voetafdruk op de planeet te verkleinen. Om de sport van het ontdekken in de komende 50 jaar mogelijk te houden, is de bescherming van onze planeet en het milieu belangrijker dan ooit. 

Circulair design zet onze toekomst voorop als een nieuw ontwerp voor een betere wereld. Ontdek de nieuwe Circular Design-collectie: It’s More Than a Jacket.  De collectie is online verkrijgbaar op www.thenorthface.nl en in geselecteerde winkels. Om op de hoogte te blijven van toekomstige lanceringen, kan je @thenorthface op Instagram en @thenorthface.europe op Facebook volgen.


Voor meer snowboard en ski nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van