20-11-2012 - Skiën, Nieuws

The North Face de kNow Boundaries Lawine Safety Tour

In samenwerking met het SnowSafety Center en WePowder organiseert The North Face de kNow Boundaries Lawine Safety Tour.

Sinds 1968 draait alles bij The North Face om de term Never Stop Exploring. Onontdekte en afgelegen zones resulteren daarbij tot geweldige mogelijkheden maar kunnen ook gevaarlijk zijn. Het is daarom onze missie om inzicht te geven in hoe je grenzen kunt opzoeken zonder daarbij in gevaarlijke situaties verzeilt te raken. Het maakt niet uit op welk niveau jij grenzen verlegt, kennis is het beste gereedschap om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen.

Voornamelijk gericht op skiërs en snowboarders bevatten de bijeenkomsten informatie omtrent lawine vorming, hoe je lawine terrein kunt herkennen, tekenen van onstabiele sneeuw, menselijke factoren, veilige reis technieken en natuurlijk het zoeken naar poedersneeuw. Perfect voor zowel de beginnende wintersporter als voor de doorgewinterde professionals die hun geheugen weer even willen opfrissen.

De lezing zal worden gegeven door Rolf Westerhof van SnowSafety Center en Maurice Mommen van Wepowder.nl Tevens is het mogelijk om een demonstratie te bekijken van de nieuwe ABS-pack van The North Face. Deelnemers van de bijeenkomsten maken tevens kans om mooie producten te winnen van The North Face.

Zie hieronder de data en locaties van alle stops tijdens de kNow Boundaries Tour:

25 november, Duijvestein, Snowworld Zoetermeer
30 november, FreerideFilmFestival, Odeon Amsterdam
8 december, Duijvestein, Snowworld Landgraaf
11 december, Avventura, Gent
12 december, Starpole, Brussel
14-16 december, kNOw Boundaries Freeride Season Kick Off in de Alpen
18 december, The North Face store, Utrecht
19 december, Bever, Groningen

 van