The North Face introduceert VECTIV-footwear

Het nieuwe VECTIV-systeem brengt premium technologie van The North Face naar de trail met acht nieuwe hardloop- en wandelvarianten die zijn ontworpen om impact te verminderen en lichaamsenergie te optimaliseren. 

The North Face lanceert VECTIV™ , een footwear-systeem met de focus op trailrunnen en -wandelen. Na twee jaar zwaar investeren in onderzoek en ontwikkeling, bijna 10.000 kilometer aan testgebruik door atleten en bewezen succes op trail is het systeem nu dan echt realiteit. The North Face introduceert met trots deze revolutionaire zoolstructuur, op maat gemaakt om aan alle eisen van het rennen en wandelen in een natuurlijke, bergachtige omgeving te voldoen.

Flight VECTIV™

Vanaf vandaag kunnen consumenten de meest premium schoen voor trailrunnen uit de VECTIV™-collectie kopen, de Flight VECTIV™. Volgens studies van onafhankelijke onderzoekers reduceert de Flight VECTIV™ de neerwaartse impact op de scheen met tien procent. Hierdoor kunnen hardlopers comfortabeler hun (kilo)meters maken zonder dat de opbouwende impact zwaar op hen inhakt. 

De zoolstructuur van VECTIV™ is geplaatst onder een zeer lichte, comfortabele en beschermende bovenlaag van gaas. Hij bestaat uit twee onderdelen van VECTIV™, een 3D-plaat tegen de zool aan en een rocker-middenzool, en een buitenzool van SurfaceCTRL. Deze unieke combinatie zorgt voor superieure stabiliteit, grip en schokdemping, zonder dat er ingeleverd wordt op efficiëntie van lichaamsenergie. 

The North Face greep de unieke kans om koolstofvezel en de technologie achter de samengestelde plaat, beide van oudsher beperkt tot het gebruik in schoenen voor hardlopen op een vlakke ondergrond, op de markt voor trailrunnen en wandelen te introduceren. Deze nieuwe toepassing past bij de grote inzet van The North Face om continu de grenzen van innovatie te verleggen. 

De Flight VECTIV-schoenen zijn snel, licht en heel responsief”, zegt Kaytlyn Gerbin, Runner voor The North Face. “De plaat geeft de schoen een veerkrachtig en high performance-gevoel, en de gestroomlijnde bovenkant zorgt ervoor dat hij lichtgewicht blijft terwijl de schoen nog steeds als gegoten aanvoelt. Van de 150 kilometer lange Wonderland Trail in de Pacific Northwest tot de 129 kilometer lange Transgrancanaria-route: “ik kon volledig rekenen op deze schoenen om snel vooruit te komen.” 

Zeventien wereldrecords gelopen

Sinds de oprichting van VECTIV™ hebben veertien atleten van het The North Face-team samen zeventien wereldrecords gelopen, waaronder: de 18 uur, 41 minuten en 52 seconden van Kaytlyn Gerbin op de Wonderland Trail, de 21 dagen, 13 uur en 35 minuten van Coree Woltering op de Ice Age Trail en de solo-poging van Pau Capell op de Ultra-Trail du Mont-Blanc van 21:17:18. 

De Flight VECTIV werd al snel mijn favoriete loopschoen”, zegt Pau Capell, Runner voor The North Face. “Hij voelt snel, maar biedt tegelijk grote stabiliteit en grip bij het afdalen. Dat zijn aspecten die echt het verschil maken.” 

Prijs en verkrijgbaarheid

The North Face introduceert acht hoofdstijlen van schoenen voor hardlopen en wandelen, beginnend met onze meest premium schoen, de Flight VECTIV™. Prijzen variëren hierbij van 130 tot 200 euro. 

Vanaf vandaag is de Flight VECTIV™ verkrijgbaar in geselecteerde gespecialiseerde hardloopwinkels en bestaat de mogelijkheid tot pre-order van deze schoen op thenorthface.com

De overige varianten van VECTIV™ verschijnen in februari 2021 via The North Face online en in winkels. Ga naar www.thenorthface.eu voor meer details. 

 van