19-08-2014 - Mountainbiken, Nieuws

The North Face – Rucksack

Deze rugzak heeft misschien niet direct iets met mountainbiken te maken en is niet ook persé voor een specifieke sport of voor een specifiek doel gemaakt. Juist om die reden viel deze rugzak ons op.

Voor een trip van meerdere maanden waren we op zoek naar een rugzak die ons kon helpen met het vervoeren van bagage van a naar b, maar moest daarnaast ook inzetbaar zijn als backpack tijdens meerdaagse hikes etc. Hiervoor moest hij tegen een stootje, maat vooral ook tegen water kunnen. Nu twee maanden en 5000 kilometer later weten we zeker dat het besluit om voor The North Face Ruck Sack te kiezen goede keuze is geweest.

Het design lijkt geïnspireerd op de traditionele ‘american army’ rugzak met een totale inhoud van 34 liter. Met de flap aan de bovenkant kun je het volume aanpassen, waardoor je de 34 liter alleen gebruikt als je ook echt alle liters nodig hebt.  Hierdoor voelt de tas niet zo groot aan. Het grootste vak heeft aan de rugkant twee extra neopreen vakken. Eentje groot genoeg voor een 15 inch laptop en de tweede voor bijvoorbeeld een tablet. Aan de onderkant hiervan zit een dikke padding die je laptop beschermt als je de rugzak neerzet/gooit. Het voorvakje heeft veel kleine opbergvakken, eentje daarvan is zacht van binnen waar je je telefoon in kwijt kunt. Ook zit er een sleutelkoord in. De afdekflap aan de bovenkant van de tas heeft ook nog een opbergmogelijkheid, maar doordat de rits bovenop zit kan er wat water naar binnen lekken als het regent. Een plek om bijvoorbeeld je regenjas in op te bergen dus. De twee vakken aan de zijkant zijn goed voor ongeveer één liter per kant. De ritssluiting is handig geplaatst, zodat je er makkelijk bij kunt als je de tas op één schouder hebt.

De tas is gemaakt van een soort stug nylon (ballistic nylon) met een plastic coating aan de binnenkant, zodat de tas praktisch waterdicht is. In totaal zitten er vijf leren bevestigingspunten aan de buitenkant van de tas. Tweede onderop, twee bovenop en eentje in het midden. Naast dat het er gaaf uitziet zijn ze ook nog echt handig. De bevestigingen aan de onderkant zijn perfect voor bijvoorbeeld een slaapzak of slaapmat. De onderkant van de tas is gemaakt van ander (zwart) materiaal, wat nog steviger aanvoelt. Je hoeft dus niet bang te zijn de tas te beschadigen als je hem neerzet. De schouderbanden zijn gemaakt van hard schuim en zijn voorgevormd zodat ze goed over je schouders heen vallen. De banden zitten supercomfortabel en gaan niet irriteren als je de tas wat langer om hebt. Ideaal is de heupband die je kunt wegstoppen in de rugpadding als je hem niet nodig hebt. Bij langere tochten of een zware tas is de band echt een uitkomst. Doordat hij opbergbaar is, lever je wel iets in op comfort, maar het is nog steeds ruim acceptabel. De achterkant gemaakt van The North Face’ gepattenteerde E-VAP materiaal. De zachte, maar goed geventileerde padding zit erg lekker. Er is een strook in het midden weg gelaten voor extra ventilatie.

North1

Deze tas is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een multi inzetbare rugzak, die je kunt gebruiken als dagelijkse rugzak, maar ook tijdens een meerdaagse trek of andere avontuurlijke tocht. Zoals je van The North Face (en de prijs) mag verwachten is alles supernetjes en degelijk afgewerkt. Mocht er toch een naadje los schieten, dan kun je je beroepen op de levenslange garantie. Voor meer informatie kun je natuurlijk nog even de website van The North Face raadplegen.

Specs:

Volume: 34l.

Gewicht: 1470g

Formaat: 30,5cm x 60cm x 14cm

Prijs: €220,-

 van