11-02-2016 - Surfen, Nieuws

The Quiksilver in memory of Eddie Aikau is uitgesteld

De officials van het Quiksilver evenement in memory of Eddie Aikau waren gisteren genoodzaakt het evenement af te lassen en uit te stellen. De verwachtingen waren net als het voorafgaande weerbericht positief gestemd, maar toen de storm verder weg naar noorden waaide en de swells minder werden was het voor de officials al snel duidelijk. Het evenement kan plaatsvinden tot 29 februari.

De laatste weerberichten en voorspelling waren het allemaal met elkaar eens, het zou een epische dag worden met een strak blauwe lucht, lichte wind en een gigantische surf. Echter werd net iets na 6 uur in de middag het slechte nieuws de wereld in gebracht. De storm die zo mooi leek was weg.

Untitled-18

Voor Eddie’s jongere broer Clyde was de urgentie op het doorgaan van het evenement nog nooit zo hoog. Op een leeftijd van 66 heeft hij laten weten dat dit zijn laatste seizoen is waar hij zelf bij aanwezig is.

“Dat is hoe het kan lopen, ik bedoel niemand weet wat er gaat gebeuren, in dit geval heb je te maken met moedernatuur,” zegt Aikau.

Voor updates over het evenement, check je de website.

 van