11-10-2019 - Kitesurfen, Nieuws

The Real Stig – Kite Film

The Real Stig

Trailer:

Bekijk de full film van The Real Stig onder aan deze pagina

Concept

Het idee voor dit project ontstond tijdens een brainstorm via de chat. We wilden een originele kitefilm produceren, met mooie Hollandse locaties en bijzondere actie. Een film die ook een groter publiek zou aanspreken dan alleen de kitescene. Door de naam van Stig Hoefnagel kwamen we op ‘The Stig’ van Top Gear, en toen ging het balletje rollen. Het moest een race worden tussen The Stig en Stig’s Nederlandse neef: Stig Hoefnagel. Het leek ons heerlijk om een persiflage te maken van de klassieke Top Gear races, met de enige echte Top Gear stem: Jeremy Clarkson.’ 

Productie

‘ Toen kon de voorbereiding van start. De stem was gauw gevonden via Darren Altman. We gingen op zoek naar het originele pak van The Stig, een pak en helm voor Stig Hoefnagel, locaties, en vooral een mooie auto. De outfit konden we vrij makkelijk huren en een passend wetsuit, trapeze en board kwamen van Prolimit en Naish. De helm van Stig Hoefnagel is een oude scooterhelm die we matzwart hebben gespoten om het plaatje af te maken. Alleen de auto nog!

Gelukkig kende Stig Hoefnagel een coureur die het wel leuk vond om mee te werken, en die zelfs wel een passende auto kon verzorgen: Rover Dullaard speelde The Stig en leende hier een Ferrari 458 Speciale voor.

Met alle stukken op hun plaats was het wachten op de juiste condities. We wisten dat het lastig zou zijn om het team bij elkaar te krijgen, helemaal op een dag met een goede wind voor de locaties die we in gedachten hadden.’ 

De Shoot

Een half jaar nadat het concept klaar lag was het nog niet gelukt om de shoot te kunnen draaien. Er waren wel een paar dagen met geschikte wind voorbij gekomen, maar er miste steeds een factor: Dan regende het de hele dag, dan kon de auto niet.. Ondertussen kroop de deadline dichter bij: Begin oktober zou Stig Hoefnagel de zon achterna reizen en zouden we het een jaar uit moeten stellen.

Half september was daar ineens de kans. Een stevige noordwestenwind blies de hele dag goed door tot in het binnenland, en iedereen kon zich er voor vrij maken. Rover moest ook gewoon naar school, dus daar moesten we ook nog omheen plannen.

De locaties die we op het oog hadden waren lastig om te kiten. Er was erg instabiele wind door bomen en gebouwen, en er kwamen constant buien over die het ook niet makkelijker maakten. Stig Hoefnagel ging constant van underpowered naar overpowered aan zijn kite, en een foutje in een dun kanaal kan al snel voor ongelukken zorgen. Dus voor de meeste shots hadden we maar 1 of 2 kansen.

Uiteindelijk zaten wij, de gear en de auto helemaal onder de koeienstront. Maar het is gelukt! Hopelijk kunnen jullie net zo veel genieten van het resultaat als wij.’

Credits:

Produced and directed by The Stoke Farm

https://www.instagram.com/thestokefarm/

https://www.facebook.com/thestokefarm/

Starring
Stig Hoefnagel

https://www.instagram.com/stig_hoefnagel_/
https://www.facebook.com/Stig-Hoefnagel-1470963639834541/

Rover Dullaart

https://www.instagram.com/roverdullaart/

Behind the scene shoto’s by Francine Boer:
https://www.instagram.com/francinefotomachine/
https://www.facebook.com/francineboerfotografie/

Camera:
Mathijs Los
Thomas Roos
Edwin Haighton

Edit:

Edwin Haighton

Voice:
Darren Altman

 

Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van