12-05-2014 - Surfen, Nieuws

The Recycled Boardshort by Protest

Protest heeft een geestverwant ontdekt in Eduardo Srur. De Braziliaanse kunstenaar is een fervent surfer en hij was stoked om een speciaal artwork te ontwerpen in het teken van de samenwerking met het merk. In zijn kenmerkende stijl heeft Eduardo een uniek artwork voor Protest boardshorts ontworpen. Deze boardshorts zijn gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen.

Eduardo begon zijn carrière als schilder en beeldend kunstenaar, maar sinds 2002 is hij ook andere media aan het verkennen, Denk hierbij aan fotografie, beeldhouwkunst en audiovisuele producties. Hij is beroemd om zijn PET-projecten (PET is de naam voor de polyethyleentereftalaathars, die gebruikt wordt in plastic containers)

[youtube id=”9NT2IPK2Cfs”]

Eduardo ging ook nog even kort in op de samenwerking met Protest: “The chosen image for this collaboration is an oil on canvas painting which is part of my urban intervention Labyrinth.”

“It is a giant installation with hundreds of burdens of recyclable waste that was on display in the main public parks in the city of São Paulo. In this painting we see dozens of aluminum cans, crushed and compacted in the shape of a cube.”

“Art is universal and in this project we are giving a boost of energy to materials that were consumed and discarded by society. Now, they’ve become content to create paintings and quality clothing.”

 van