22-12-2021 - Surfen, Nieuws

The Roark – Arc of Aleutia

The Roark wordt geïnspireerd door avontuur, cultuur, klimaat, mensen en traditionele materialen. Het Franse merk, gevestigd in Biarritz, reist de wereld over en gebruikt die -vaak extreme- expedities in hun collecties. Elk jaar een andere bestemming, elke collectie een nieuwe stijl. Deze winter: de Aleoeten, een groepje eilanden in de Barentszzee. 

The Roark

Filosofie  

Het merk representeert een wereldreiziger: de man die aan de bar zit en verhalen vertelt. De man die kampeert in Mexico, ineens van de radar verdwijnt, maar zes maanden later weer opduikt in Parijs terwijl hij Bordeaux drinkt met de dochter van een belangrijke diplomaat. Kortom, The Roark zoekt avontuur, reist af naar de uithoeken van de wereld en creëert tegelijkertijd producten die essentieel zijn tijdens die reis.  

The Roark

The Roark maakt twee collecties met kleding en tassen per jaar. Met die producten, en de verhalen er omheen, motiveren en faciliteren ze mensen zichzelf te ontdekken door op avontuur te gaan, van de gebaande paden af te wijken en uitdagingen aan te gaan.   

The Roark

De Aleoeten 

Elke collectie draait dus om het verhaal achter de bestemming, de landschappen en de inheemse bevolking. En dat zie je niet alleen terug in de prints en materialen, maar ook in hun coffee table catalogus, inspirerende social media en clips. Dit seizoen was The Roark op de kleine en zeer geïsoleerde Aleoeten eilanden in de Barentszzee, met Dutch Harbor als basiskamp. Niet bepaald een surfersparadijs. Dutch Harbor in Alaska verwierf bekendheid bij het grote publiek door de Discovery serie The Deadliest Catch, waarin vissers meedogenloze golven en arctische omstandigheden trotseren voor fuiken vol krab. Tijdens de zeldzame momenten dat de wind wegvalt of offshore draait, hebben de Aleoeten echter ook goede surf te bieden.  

The Roark

De trip  

Geruchten over een eenzame surfer die hemel en aarde bewoog om perfecte surf in een afgelegen baai op de Aleoeten te scoren deden al jaren de ronde. Surfers Harrison Roach, Parker Coffin en Nate Zoller werden flink op hun vastberadenheid getest tijdens hun queeste in die voetsporen te treden. De Aleoeten zijn moeilijk te bereiken en misschien nog wel zwaarder om te bewonen. Tijdens de trip was de reis dan ook minstens zo overweldigend als de bestemming. De eilandengroep wordt niet vaak bezocht, al helemaal niet om te surfen. Desondanks is de imponerende omgeving niet slechts het decor voor de surfers. Het is de femme fatale in een verhaal dat motiveert en inspireert de uithoeken van de wereld op te zoeken op zoek naar bijzonder avontuur.  

De alom geprezen fotograaf Chris Burkhard en regisseur Ben Weiland produceerden de film ‘Arc of Aleutia’ over dit imponerende avontuur.  


Lees meer op roark.com

 van