25-04-2012 - Skiën, Nieuws

The Singles vs. Doubles Snowboard & Ski Contest

De eeuwige strijd tussen snowboarders en skiërs… Het is natuurlijk al lang niet meer zo dat deze twee sporten de indoorbaan niet kunnen delen. In tegendeel, je ziet nu vaak genoeg boarders en skiërs samen het park rocken. De onderlinge strijd tussen de enkele en dubbele latten zit ‘m tegenwoordig in het jachtveld van style en tricks. Skiërs gaan baggy kleding dragen, dus trekken snowboarders steeds tightere outfits aan. Snowboarders gaan drie keer over de kop, dus moet een skiër dat ook.

Maar, wie is er nou echt de Koning(in) van het Park?

Singles vs. Doubles

Vandaar de contest ‘Singles vs. Doubles’. Snowboarders en skiërs nemen het tegen elkaar op en representen hun sport. De winnaar van de avond verdient een week verblijf in het Gasthof Zillertal in Oostenrijk. Met deze reischeque kan jij dit voorjaar, zomer of najaar in het Betterpark funpark op de Hintertux gletsjer je scala aan tricks te verbreden.

Clinics

Voor de nog niet zo ervaren freestyle skiërs en snowboarders worden er gedurende de middag gratis freestyle clinics aangeboden door Quiksilver en SAIKO teamriders.

Format:

Snowboarders en skiërs gaan head to head in een afvalrace. Uiteindelijk blijven er twee riders over die zullen strijden om de eerste plaats. In de finale kunnen een snowboarder en een skiër tegenover elkaar staan, maar ook twee skiërs of twee boarders.

Voor wie:

Voor alle skiërs en boarders die het tegen elkaar op durven te nemen in het funpark om hun sport te representen. De contest is open voor iedereen, er wordt alleen onderscheid gemaakt in leeftijd en geslacht. Voor beginnende freestyle skiërs of -boarders die nog niet ten strijden durven te trekken zijn er gratis freestyle clinics van Quiksilver en SAIKO teamriders.

Wanneer:

Zondag 29 april 2012 15:00 – 19:00

Waar:

SnowPlanet Spaarnwoude – Heuvelweg 6-8 in Velsen-Zuid

Kosten:

– €19,50 baan toegang

– €25,- baan toegang + materiaal huur of baan toegang + broodje PainAmerican

– €30,- baan toegang + materiaal huur + broodje PainAmerican 

Wat krijg je daarvoor:

– Wedstrijd deelname

– Gratis freestyle clinics

– SAIKO Keychain

– Kans op Quiksilver goodies

– Kans op gratis week verblijf voor 2 pers. in het Gasthof Zillertal in Oostenrijk

Waarom zou je meedoen aan de wedstrijd:

Als jij down bent met je sport, dan is dit jouw kans om te laten zien dat skiën vetter is dan boarden of juist dat snowboarden de onbetwiste #1 is in het park. Uiteindelijk zijn we allemaal vrienden en maken we er mooi dagje van, maar jij mag jezelf uiteindelijk wel Koning(in) van de berg noemen. Daarnaast maak je kans op een gratis weekje verblijf in Oostenrijk deze zomer! De Hintertux gletsjer staat internationaal bekend om het sicke funpark dat er staat. Via SAIKO kan je het hele voorjaar, zomer en najaar op de Hintertux gletsjer snowboarden en/of skiën. Niet alleen de Nederlandse selectie, maar ook het Spaanse nationale team en verschillende internationale pro’s zijn je voorgegaan en verbleven in het Gasthof Zillertal om te trainen op de Hintertux. Dit is jouw kans om samen met een vriend(in) ook een weekje te gaan.

Check hier voor meer info over de Hintertux: http://www.saiko.com/snowboardreizen/hintertux/

Check voor meer info over het evenement: http://www.facebook.com/events/441277852564933/

 

 

Foto: AfroSchredder

Actie: Dio Hornman

 van