11-08-2011 - Windsurfen, Nieuws

The Wind Experience 2011 komt er weer aan

THE WIND EXPERIENCE IV 

Powered by Kater, Oxbow en Leerwindsurfen.nl

Fun Slalomwedstrijden, de grootste merken met testmateriaal, diverse clinics, demo’s, windsurflessen, barbecue (met in 2010 al ruim 200 personen) en vele andere activiteiten; dat is waar The Wind Experience voor staat! Ook dit jaar komt The Wind Experience terug. En wel in het weekend van 10 en 11 september op het Lutjestrand, Amstelmeer.

The Wind Experience wordt dit jaar, na de eerste editie in 2008, alweer voor de vierde keer georganiseerd op het Amstelmeer. Wat natuurlijk dé perfecte locatie is om een dergelijk evenement te houden. Over de jaren is gebleken dat het op het Amstelmeer bijna altijd harder waait dan in andere delen van Nederland. En dat is precies wat wij nodig hebben voor de Fun Slalomwedstrijden en het testen van al het nieuwe materiaal!

Fun Slalomwedstrijden

De Fun Slalomwedstrijden staan centraal gedurende het weekend. Dit zijn leuke wedstrijden om aan mee te doen als de Nederlands Kampioenschappen jou iets te hoog gegrepen zijn! Het streven is om de wedstrijden zo laagdrempelig mogelijk te houden. Geen lastige regels, procedures of banen. Nee, gewoon leuk met zijn allen een wedstrijd surfen en misschien wel één van de vette prijzen in de wacht slepen! De Slalomwedstrijden worden gehouden in twee categorieën; de amateurs en beginners, welke vervolgens onderverdeeld worden over verschillende leeftijdsklassen.

Het nieuwste materiaal!

Op zowel zaterdag als zondag zijn de grootste windsurfmerken van Nederland met het nieuwste materiaal op het evenement aanwezig. Even kijken is altijd leuk, maar een rondje testen is natuurlijk nog leuker! Daarbij zijn er van Kater Funsport een aantal jongens aanwezig die al uw vragen met betrekking tot de aanschaf van nieuw materiaal kunnen beantwoorden. Het testen van dit nieuwe materiaal is geheel GRATIS!

Oxbow Walls of Perception

De splinternieuwe golf, kite en- windsurfmovie Oxbow Walls of Perception zal tijdens The Wind Experience in ‘second’ première gaan! In de film staan bekende Oxbow riders als Jason Polakow, Kai Lenny en Levi Siver centraal. De film is pas in December te koop en te downloaden, maar jij kunt hem tijdens The Wind Experience al bekijken! Check de trailer alvast op oxboworld.com.

Windsurflessen

De kans is groot dat tijdens The Wind Experience hét nieuwe windsurftalent geboren wordt. Want Leerwindsurfen.nl geeft met zijn ervaren instructeurs weer gedurende het hele evenement windsurflessen aan jong en oud. De kosten voor een les bedragen slechts 10 euro! Inschrijven voor een les kan op thewindexperience.nl.

Freestyle en Speed Demo

Ook dit jaar zullen weer vele nationale en internationale slalom, speed en freestyle riders aanwezig zijn. Als de omstandigheden goed zijn, staan zij natuurlijk weer te springen om de vetste moves en snelste speedruns aan jullie te showen!

BBQ, Tombola en Party

Eén van de gezelligste barbecues onder de windsurfevenementen vind je toch wel op The Wind Experience! Vorig jaar waren hier al ruim 200 deelnemers en bezoekers getuige van. Tijdens de BBQ zal ook weer de film Oxbow Walls of Perception gedraaid worden. De avond zal verder gevuld worden met de vele tombolaprijzen die weg worden gegeven en het feest onder begeleiding van een Band of DJ!

Deelname en inschrijving

The Wind Experience, een evenement dat je niet mag missen! Kosten voor deelname aan het totale evenement bedragen € 25 bij voorinschrijven en € 30 bij inschrijving op de dag zelf. Hiervoor doe je mee aan de wedstrijden, krijg je een heerlijke BBQ, maak je kans op prijzen uit de tombola, krijg je een Oxbow T-shirt en een vette Goodiebag! Inschrijven kan vanaf nu op thewindexperience.nl.

 van