10-09-2019 - Windsurfen, Nieuws

Thommen1 boards made by Cobra

Na enkele jaren alleen te focussen op custom boards, hebben Peter Thommen en Mark Thoms een board ontwikkeld die de harten van veel windsurfers heeft gestolen. Dat is meteen ook hun bestseller geworden. Snel ontdekten ze dat het moeilijk was om de vraag naar de boards bij te kunnen houden. Ze beseften dat het tijd was om meer mensen toe te laten in de magische wereld van ‘Gleitwunder’, hun gliding miracle, en hebben het board meegenomen naar de bekende boardfabrikant Cobra in Thailand.

Samen met de ‘Glide’, zullen ze bij Cobra ook de andere favoriet, the 125-liter ‘Ride’ gaan produceren.

Glide-165 – The planing miracle

This is it. Een andere blik op recreatief windsurfen. Moeiteloos planeren bij een klein briesje. Super smooth, maar toch opvallend snel, hij reageert goed en is wendbaar. Grote, dure, professionele zeilen zijn dus niet nodig, elk freeride of freemove zeil zal werken.

Ride-125 – The universal windsurf board

Back to the future. Weer een bord dat in elke conditie te gebruiken is. Net zoals bij de Glide, ging Peter terug naar de Bullet and Sunset years en gebruikte een stretched rocker line, de vee-to-quad-to-tri-concave voor vroeg planeren en combineerde het met een little tail kick, dunnere rails en wingers voor de controle bij hardere wind. het kan grotere zeilen trekken en biedt toch veel controle wanneer kleinere zeilen nodig zijn.

Meer info over de boards van Thommen vind je hier.

Voor meer Windsurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven en vier keer per jaar het mooiste windsurf magazine op de mat hebben liggen? Klik dan nu hier en word abonnee van Motion!

 

 

 van