THULE 12L Rail Pro – Review

Kinderwagens, skikoffers, fietsendragers en ja, nu ook een enduro-waardige rugtas van het Zweedse Thule.

De THULE 12L Rail komt in twee uitvoeringen, de ‘gewone’ versie en de Pro-variant met een extra rugbeschermer. Wij namen de THULE Rail Pro 12L-versie de afgelopen maanden mee op pad. De rugtas is slank, lang en dun en is voorzien van een aantal slimme features. Gezien de inhoud van twaalf liter is deze voornamelijk geschikt voor korte dagtochten, de vakverdeling van de tas kan elke Marie Kondo-fan bekoren, aangezien er voor pomp, binnenband, tools et cetera een eigen plekje is. Ritsen en vakken, we love it. Naast de standaardvulling is er ruimte over voor bijvoorbeeld een regenjack of tussenlaag. Verder heb je een Hydrobag-waterzak, waarbij de slang is voorzien van een magnetische sleeve, zodat deze na een slok water weer op de schouderband schiet. Het platte design van de THULE 12L Rail Pro sluit heel mooi aan op de rug en wiebelt maar weinig tijdens het fietsen, het zwaartepunt ligt dicht op de rug. De heupband heeft een soort flappen op de flanken met daarin (lastig bereikbare) jersey-achtige zakken. De heupband van de THULE 12L Rail Pro zit ook iets hoger dan we bij andere tassen gewend zijn, maar we hebben wel het idee dat hierdoor de tas beter op zijn plek blijft. De Koroyd-rugbeschermer is nauwelijks merkbaar, behalve wanneer je een klapper maakt, zo weten we uit ervaring.

Tijdens de rit blijven alle spulletjes ook mooi zitten in de beoogde vakjes van de THULE 12L Rail Pro , dit hebben we wel eens anders gezien. Aan de buitenzijde vind je straps waaraan je zowel een fullface-helm als eventuele kniebeschermers kunt bevestigen. Een zeer comfortabele rugtas, die bescherming en het meenemen van benodigdheden combineert met onmerkbaar draaggemak.

Prijs: € 199,95
Thule.com


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook eInstagram!

 van