21-03-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Thule ProRide wint iF Design Award 2016

Thule is opnieuw in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse iF Awards, een van de meest prestigieuze internationale design awards. Thule werd met zijn ProRide 598 fietsendrager voor op het dak onderscheiden in de categorie ‘product’.

De iF Design Award is al sinds 1953 een internationaal erkend bewijs van vooruitstrevend design. Dit jaar kwamen er 5.295 inzendingen binnen voor de award, verdeeld over zeven categorieën: product, packaging, communication, interior architecture, professional concept, service design en architecture.

Thule_dakdrager

Thule ProRide 598
De introductie van de Thule ProRide 598 in 2015 betekende een verbetering van ‘s werelds meest populaire fietsendrager. De Thule ProRide staat bekend als de meest gebruiksvriendelijke drager voor fietsen tot 20kg. De nieuwe ProRide 598 tilt de iconische fietsendrager naar een hoger niveau met verbeterde functies en een vernieuwd en slim design.

Veilig en stabiel
Het plaatsen en vastzetten van fietsen op de Thule ProRide 598 kost minimale inspanning. Wanneer de fiets op de drager geplaatst wordt, biedt de Thule ProRide 598 direct stabiliteit. De nieuwe draaiknop met koppelbegrenzer verzekert dat de fiets goed vaststaat, maar zorgt ook dat de knop niet té vast gedraaid kan worden. Framehouders met zachte binnenzijde spreiden de druk en minimaliseren het risico op schade en onjuiste montage. De framehouder met één langere kant aan de klauw, voorkomt dat de fiets valt tijdens de montage en beschermt de fiets tijdens het vervoer.

 van