02-10-2015 - Nieuws, Wielrenblad

De Buit: Thule VeloCompact 927 fietsendrager

Direct vanuit Zweden ontvingen we de Thule VeloCompact 927 die geschikt is voor het vervoeren van maar liefst drie fietsen. De eerste montage is echt een fluitje van een cent door de prima handleiding die ons doet denken aan de Ikea beschrijvingsmethode, een andere bekende uit Zweden.

De nieuwste uitvoering kenmerkt zich door een vernieuwd ‘click & go’-systeem. De versie van 2014 was eigenlijk al ideaal, maar deze is simpelweg nog beter. Je plaatst het direct op de trekhaak en haalt de hendel over. Indien de drager niet goed geplaatst is lukt het vastzetten gewoonweg niet, een ingenieus ingebouwde veiligheidscheck.

Het mooie van het nieuwe systeem is, dat bij het verwijderen van het rek deze niet meteen los komt (en ondersteund moet worden) maar de  handle nog extra doorgedrukt moet worden. Hierdoor is er sprake van nog meer controle en gebruiksgemak, dit is perfect aangezien de VeloCompact voor drie fietsen een zwaardere uitvoering is dan zijn voorgangers.

Fietsen plaatsen, afneembare bevestigingsarmen aanpassen aan de frames, velgen vastdraaien, vastzetten met de riemen met het vertrouwde pompgespensysteem en klaar is Kees! De VeloCompact heeft een slotje op de kogelklem, waardoor gebruik kan worden gemaakt van het befaamde Thule One Key System. Wij hebben echter besloten om hem voor de zekerheid op te slaan in de bagageruimte van de auto. Dit gaat prima want de VeloCompact past gemakkelijk in een stationcar, aangezien zowel de wielhouder als de achterlichten uitschuifbaar zijn. Deze fietsendrager doet zijn naam dan ook eer aan, want is bijzonder compact.

[youtube id=”4SpmQEFePEs”]

De VeloCompact is een echte allemansvriend. Of je nu racefietsen meeneemt naar de startplaats van toertochten of als je drie dikke MTB ‘ 29ers’ wilt vervoeren, je kunt werkelijk alle kanten op! Het is bovendien mogelijk om een vierde fietsadapter toe te voegen, zodat je nog een fietsmaatje mee kan nemen. Tijdens al onze testritten gedraagt het rek zich perfect. Onderweg vergeten we bijna dat deze op de trekhaak gemonteerd is, met maar liefst drie fietsen.

  • Thule Velocompact 927: € 499,-
  • Bike Adapter:€ 142,-
 van