24-08-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Tifosi Optics Tyrant 2.0

Voor iedereen die niet zo gecharmeerd is van de huidige ‘groot, groter, grootst’-mode qua zonnebrillen, levert Tifosi Optics de ‘traditionele’ Tyrant 2.0. Ondanks de schappelijke prijs en bescheiden looks, heeft hij heel wat techniek in huis. Zo zijn de lenzen, zowel in heldere als in ‘smoke’ uitvoering, op sterkte verkrijgbaar! Er zijn drie sterkte-niveaus: 1.5, 2.0, en 2.5. Ook is de Tyrant verkrijgbaar met een ‘fototec’ lens: deze past zich automatisch aan aan de weersomstandigheden, van helder tot donker glas, afhankelijk van het licht. Alle lenzen zijn los verkrijgbaar en de uitvoering op sterkte kost nog eens 20 euro minder ook.

Technologie

Tifosi Tyrant

1. Clarion Spiegel

Tifosi’s Clarion Mirror-lenzen hebben een hydrofobe coating die water en zweet afstoot om te voorkomen dat vocht zich op de lens verzamelt, waardoor de zichtbaarheid wordt vergroot en vervorming wordt voorkomen. Verkrijgbaar in een van de vijf gewaagde kleuren.

2. Enliven™ Technologie

Net zoals u het volume van uw muziekspeler kunt verlagen, verlaagt het dragen van een zonnebril de helderheid van uw omgeving, maar uw muziekspeler stopt daar niet! Hiermee kunt u de lage en hoge tonen van wat u hoort op een aangenamer niveau instellen. Stel je voor dat je zonnebril dat zou kunnen doen met wat je ziet!

Enliven™ lenzen doen precies dat! Color Capture-technologie verfijnt de golflengten van het licht dat er het meest toe doet; waardoor groen, blauw en rood knallen met definitie.

3. Verwisselbare prestatiezonnebril

De uitwisselingsmodellen van Tifosi worden geleverd met drie paar gemakkelijk te verwisselen lenzen per frame. Er zijn twee sets lenzen om uit te kiezen, elk afgestemd op een specifiek gebruik. De Bike/Run Interchange is geoptimaliseerd voor uithoudingsactiviteiten en bevat een rooktint (soms verkrijgbaar met een Clarion Mirror), een rode tint voor alle omstandigheden en een heldere set lenzen.

4. verstelbare neusstukken

Tifosi Tyrant

Tifosi’s Asian Fit-modellen hebben verstelbare pootjes voor een persoonlijke pasvorm. Bovendien zijn de neuspads en slaappads gemaakt van hydrofiel rubber dat door zweet vasthoudt. Geventileerde lenzen verhogen de luchtstroom en verminderen beslaan. De frames zijn gegoten uit Grilamid TR-90, een flexibel en vrijwel onverwoestbaar materiaal dat wordt gekenmerkt door een extreem hoge alternatieve buigsterkte, lage dichtheid en hoge weerstand tegen chemische en UV-schade. Alle Tifosi-brillen bieden 100% bescherming tegen schadelijke UVA/UVB-stralen.

Bekijk de website voor meer specs!


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van